Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Meyveli Pankek

Meyveli Pankek

film_0049Meyveli Pankek Tarifi

Meyveli Pankek Malzemeler:

1 su bardağı un

2 çorba kaşığı toz şeker

2 çay kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı tuz

1 su bardağı süt

2 çorba kaşığı erimiş tereyağı

1 adet büyük boy yumurta

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Orman meyvesi

Üzerine serpmek için pudra şekeri

Meyveli Pankek Hazırlanışı:

Unu, şekeri, kabartma tozunu ve tuzu çukur bir kapta karıştırın. Süt, tereyağı ve yumurtayı da ayrı bir kapta çırpın. Yaş ve kuru malzemeleri bir araya getirin. El mikseri ile pütürsüz bir kıvam alana dek yaklaşık 3-5 dakika çırpın.

Yapışmaz tavayı zeytinyağının birazı ile yağlayın, orta ateş üstünde kızdırın. Pankek hamurundan bir kepçe alıp tavanın tam ortasına dökün. Kısa bir süre sonra pankek üstünde kabarcıklar, delikler oluşacak. Bu dönemde pankeki çevirin, diğer yüzünü kızarana kadar pişirin. Hamur bitene kadar aynı yöntemle pişirmeye devam edin.

Pankeklerin hepsi aynı boyda olmayabilir. Bu durumda bir kalıp veya kurabiye kalıbıyla aynı ölçüde pankekler kesin. Aralarına meyve parçalarını koyarak üst üste dizin. 4-5 pankek ile adeta bir kule hazırlayın. Üzerine birkaç meyve parçası daha ilave din. Pudra şekeri serperek süsleyin.

#Pankek #Kek #Meyveli #MeyveliPankek #PankekTarifi #Tarif

OKU ➤  BAYRAM SOFRALARINDA SERİNLETİCİ TATLARA YER VERİN

Tavsiye

Deniz börülcesi ile yaza merhaba

Deniz börülcesi ile yaza merhaba

Deniz börülcesi ile yaza merhaba İlkbaharda fotoğraflarını çektiğim, İnci Bak’ın stilistliğini yaptığı, Süleyman Dilsiz’in yayına …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir