Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Afyon Usulü Tarhana Çorbası

Afyon Usulü Tarhana Çorbası

32

 

Afyon Usulü Tarhana Çorbası Malzemeler:

> 1 kahve fincanı Afyon tarhanası

> 1 çorba kaşığı tereyağı

> 2 adet domates

> 1 tatlı kaşığı domates salçası

> 1 çay kaşığı biber salçası

> 4 su bardağı su (Et veya tavuk suyu da olabilir)

Üzeri İçin:

> 3-4 dal maydanoz

> 1 kahve fincanı tulum peyniri

 

Afyon Usulü Tarhana Çorbası Hazırlanışı:

Domatesi rendeleyin. Tereyağını tencerede eritip rendelediğiniz domatesi birkaç dakika kavurun. Salçaları ilave edin. 1 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca tarhanayı sürekli karıştırarak yavaş yavaş dökün. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine, isteğe göre kıyılmış maydanoz ile ufalanmış tulum peyniri karışımından dökün.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir