Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Marine Levrek

Marine Levrek

marine-levrekMarine Levrek Malzemeler:

2 adet derisi alınmış levrek fileto

150 gram çarkıfelek meyvesi püresi

100 gram zeytinyağı

1 demet su teresi

2 adet Meksika biberi

8 adet böğürtlen (İsteğe göre çilek, frambuaz da olabilir)

Tuz, karabiber

 

Marine Levrek Hazırlanışı:

Derisi alınmış levreği küp küp olacak şekilde kesin.

Başka bir kapta zeytinyağını ve meyve püresini karıştırın. İnce kesim levrekleri bu karışımla birleştirin, yaklaşık 10 dakika kadar içinde bekletin, böylece çiğ  levrekler meyve asidinde bu süreç içinde pişecektir.

Bekleme esnasında ayıklayıp süzdüğünüz tereleri ve Meksika biberlerini ince ince doğrayın. Üzerine, levrekler için hazırladığınız sostan bir kaşık kadar ilave edin. Salatanıza parlaklık ve lezzet sağlamış olacaksınız.

Sizin hoşunuza giden bir servis tabağına levreklerinizi güzel bir şekilde yerleştirin. Levreklerinizin orta kısmına ise tere ve biber karışımınızı yerleştirin. Son olarak ise böğürtlenleri terenin etrafına serpiştirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir