Susamlı Halka Tarifi
Susamlı Halka İçin Malzemeler:
3 su bardağı un
100 gram tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı kavrulmuş susam
Susamlı Halka Hazırlanışı: Elenmiş unu, oda ısısında yumuşamış ve küçük küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını, şekeri, tuzu, kabartma
tozunu, zeytinyağını, suyu ve kavrulmuş susamı hamur yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar hamuru hamur yoğurma makinesinde veya elinizle yoğurun. Hamurun yarısını ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her parça hamuru tezgahın üzerinde elinizi oklava gibi kullanarak silindir şekline getirin. Her iki ucunu kalp şeklini alacak şekilde birleştirin. Hamurları yağlı kağıdın üzerine aralıklı olarak dizin. Kalan hamuru da cevizden biraz daha büyük parçalara ayırın. Aynı şekilde uzun silindirler elde edip bir öncekinden biraz daha büyük kalp bisküvi hamurları hazırlayın. Bu hamurları da ayrı bir yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Bisküvi hamurlarını
önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 25 dakika pişirin.