Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Cevizli Ay Kurabiye

Cevizli Ay Kurabiye

cevizli_ay_kurabiye

Cevizli Ay Kurabiye Tarifi

Cevizli Ay Kurabiye İçin Malzemeler:
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4-5 su bardağı un (3 su bardağından sonrasını kontrollü ekleyin)
2 çay bardağı pudra şekeri ( 1‘ini içine 1’ini üzerine bulamak için)

Cevizli Ay Kurabiye Hazırlanışı:
Tereyağını eritin, ocaktan alıp sıvı yağı da ilave edin. Ardından pudra şekeri, un, kabartma tozu vanilya ve cevizi ilave edip iyice yoğurun. 3 bardak undan sonrasını kontrollü olarak ilave edin. Elinizle ceviz büyüklüğünde bezeler kopartıp hafif yassı haline getirin. Çay bardağı ile ay şeklinde kesin. 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıktığında sıcak sıcak her tarafını pudra şekerine bulayın.

OKU ➤  Tatlı yiyelim tatlı konuşalım

Tavsiye

Güneş çarpmasına karşı en az iki litre su!

Güneş çarpmasına karşı en az iki litre su! Türkiye’nin doğusundan batısına kadar birçok ilde kavurucu …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir