Malzemeler
5 adet orta boy patates
200 gram süt
100 gram yeşil dolmalık biber
100 gram kapya kırmızı biber
100 gram sarı Kaliforniya biber
100 gram kuru soğan
20 gram sarımsak
8 gram tuz
4 gram karabiber
60 gram soya sos
100 gram tereyağı
2 adet domates
4 dal rosemary (biberiye)
20 gram ay çiçek yağı
300 gram tavuk göğüs kıyma
200 gram tavuk but kıyma
50 gram galeta unu
Hazırlanışı
Tavuk kıymaları bir tepsiye alın. Tuz, karabiber, galeta unu, kimyon ilave edin. İyice yoğurup top top yuvarlayın. Yuvarladığınız köfteleri buzdolabında 30 dakika kadar bekletin. Piliç toplarını kızdırılmış az tere yağlı tavada soteleyerek pişirin. Tavaya zeytinyağı koyun ve kızdırın. İçerisine piyazlık doğranmış soğan ve ince doğranmış sarımsakları ekleyip, 1-2 çevirim soteleyin. Daha sonra renkli biberleri ilave edin. Biberleri fazla öldürülmeden yumuşayıncaya kadar soteleyin. Tuz, karabiber ekleyip tatlandırın. Patates püresini sunum tabağının ortasına fazla yaymadan bırakın. Üzerine sotelenmiş biberleri koyun. Piliç toplarını tek tek ortası boş kalacak şekilde pürenın yanına dizin. Ortasına ızgara yada yağsız tavada kızarttığınız domatesi koyun. Piliç toplarını kızarttığınız tavaya soya sos ve tereyağı koyup bir taşım kaynatın. Piliç toplarının üstünde gezdirin. Son olarak ortaya koyduğunuz domatesin üstüne rosemary dallarını yerleştirip servise sunun.
Patates Püresi için;Soyduğunuz patatesleri az tuzlu suda 25-30 dakika haşlayın ve süzün. Bir kevgir veya tahta kaşık yardımıyla iyice ezin. Püreye 50 gram tereyağı ilave edin. 200 gram sütü bir tavada bir taşım kaynatın. Kaynayan sütü ezilmiş patateslere döküp iyice karıştırın. Püreniz servise hazırdır.