Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Ekrem ÇAĞATAY
(4 Kişilik)
Malzemeler:
5 adet orta boy kapya biber
3 adet orta boy domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet beyaz soğan
200 gram süzme yoğurt
1 su bardağı soğuk su
Tuz, karabiber
3 dal taze nane
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı su
1 adet kapya biber, ince doğranmış
1 adet salatalık, ince doğranmış
1 çay kaşığı kuru nane
Hazırlanışı:
Kapya biberleri ve domatesleri yıkayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyin. Domatesleri ve biberleri irice doğrayıp yağlı kağıt serli fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tuzu serpin, 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirin. 200 dereceye ayarlı fırında yumuşayana kadar közleyin. Közlediğiniz sebzeleri mutfak robotuna alın ve püre haline getirin. 5 dakika kadar kavurun. Kalan zeytinyağını tencerede ısıtıp yemeklik doğranmış soğanı yumuşayana kadar kavurun. Közlenmiş sebzeleri, tuzu, karabiberi ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra kontrollü bir şekilde sıcak su ilave ederek yoğunluğunu ayarlayın. Birkaç taşım kaynayınca ocaktan alın, soğumaya bırakın. Soğuyunca servis kaselerine paylaştırın. Üzeri için suda incelttiğiniz yoğurdu, ince doğranmış sebzeleri ve kuru naneyi ekleyip servis yapabilirsiniz.
#soğukközbiberçorbası #çorba #çorbatarifleri #serinletençorbalar #serinletentatlar #evdeyemekzevki