Soğuk Ayran Çorbası İçin Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı haşlanmış nohut
6 su bardağı koyu ayran
1 adet yumurta
Taze nane yaprakları
1 silme tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Aşurelik buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve iyice yumuşayıncaya kadar az suda, suyunu çekerek haşlayın. Yumurtayı çırptıktan sonra ayranla iyice karıştırın. Haşlanmış buğdayların üzerine yumurta-ayran karışımını yavaşça ekleyin. Haşlanmış nohutları ilave edin. Çorba kaynadıktan sonra 5 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ateşi kapattıktan sonra tuzu ilave edin. Buzdolabında soğuttuğunuz çorbayı, taze nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.
1 porsiyonu 217 kalori içerir.