Soğanlı Mahlepli Çörek İçin Malzemeler:
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
Ay çekirdeği içi
(1 Tepsi İçin)
Soğanlı Mahlepli Çörek Hazırlanışı:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Sıvı yağı, tuzu, mahlebi ve kabartma tozunu ekleyip homojen, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Soğanı soyup rendenin ince tarafıyla rendeledikten sonra hamurun içine katın. Tekrar yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayıp şekillendirin. Çörek hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üzerlerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün, ayçekirdeği içi serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından alın. Ilık veya soğuk servis yapın.