Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk

Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk

sebzeli-pilav

Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk

(6 Kişilik)

Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk İçin Malzemeler:

2 su bardağı baldo pirinci

3 su bardağı sıcak su

2 adet Kent Borringer Tavuk Bulyon

6 çorba kaşığı Aysan Ayçiçek Yağı 

1 adet havuç

1 adet dolmalık sarı biber

1 adet kapya biber

1 adet Girit kabağı

Sebzeli Pilav ve Çıtır Tavuk Hazırlanışı:

Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu ilave edilmiş kaynar suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin.

Kabuğunu kazıdığınız havucu küp küp doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizledikten sonra küçük küçük doğrayın. Girit kabağını da kabuğunu soymadan küp şeklinde doğrayın

Suda beklettiğiniz pirinci bol suda yıkayıp süzün.

Pilav tenceresinde pirinci 3 yemek kaşığı Aysan Ayçiçek Yağı’nda 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun.

Kent Borringer Tavuk Bulyon’ları 3 bardak sıcak suda eritin ve bulyonlu sıcak suyu tencereye ekleyin. Yüksek ateşte, birkaç taşım kaynatın. Ateşi kısın. Pirinç suyunu çekene dek pişirin.

Sebzeleri yapışmaz yüzeyli bir tavada 3 yemek kaşığı Aysan Ayçiçek Yağı’nda sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Ocaktan alın.

Pilavı ocaktan alın, kavurduğunuz sebzeleri ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika dinlendirdikten sonra isteğe göre kek kalıbına pişirdiğiniz pilavı dökün. Kaşıkla bastırın. Servis tabağına ters çevirerek aktarın. Yanında çıtır tavuk parçaları ile servis yapın. Çıtır tavuk parçaları için parmak şeklinde doğradığınız tavuk etlerini önce çırpılmış yumurtaya, sonra da Kent Borringer Galeta Unu’na bulayın. Kızgın Aysan Ayçiçek Yağı’nda kızartın. Pilavla birlikte servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir