Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Sakızlı Su Muhallebisi

by Yemek Zevki Editör
11 Ekim 2017
in Tarifler, Tatlı Tarifleri
473 20
0
Sakızlı Su Muhallebisi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Sakızlı Su Muhallebisi

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4 su bardağı süt

4 su bardağı su

4 yemek kaşığı toz şeker

4 yemek kaşığı buğday nişastası

1 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı

Hazırlanışı:

Damla sakızını havanda un gibi olana kadar ezin. Nişastayı 1 bardak soğuk suda karıştırarak ezin. Tencereye aktarıp kalan suyu, sütü, şekeri ve damla sakızını ekleyip çırpın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Üzeri göz göz olunca karıştırmadan birkaç dakika daha kaynatın. Daha sonra ocaktan alın.

Hazırladığınız su muhallebisini bir cam kaba aktarın. 1 parmak kalınlığında olacak şekilde dökün. Oda ısısında soğuduktan sonra Buzdolabına aktarın. En az Güvenilir Baccarat Siteleri 2 saat beklettikten sonra servis yapın.

Aklınızda bulunsun:

Su muhallebisini isteğe göre mevsim meyveleri, pudra şeker ve 1 tatlı kaşığı kadar içilebilir gül suyu (kozmetik olarak kullanılanlardan değil) ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Tags: Sakızlı Su MuhallebisiSakızlı Su Muhallebisi nasıl yapılırTariflertatlı tarifi
Previous Post

Bereketin ve paylaşımın adı: “Aşure”

Next Post

Meksika Fasulyesi Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Meksika Fasulyesi Çorbası

Meksika Fasulyesi Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki