Ana Sayfa » Sağlık (sayfa 36)

Sağlık

Süt İçerek Sonbaharda Zayıflayan Bağışıklık Sistemini Güçlendirin!

İçinde bulunduğumuz sonbaharla birlikte artan hastalıkların risklerinin çaresi, içeriğinde bulunan 40’tan fazla besin öğesi ile bağışıklık sistemini de güçlendiren sütte saklı. Uzmanlar, sonbaharla zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmek için düzenli olarak her gün iki bardak süt içilmesini öneriyor. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte gribal enfeksiyonlarda görülen artış, önlem arayışlarını da beraberinde getiriyor. Uzmanlar, hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için düzenli olarak …

Devamını oku »

“Kuşburnu çayı soğuk algınlığından korunmaya yardımcı oluyor”

Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, kuşburnu meyvesi hakkında bilgiler vererek, kuşburnunun geleneksel olarak soğuk algınlığı, üşütme ve bu hastalıklara karşı koruyucu olarak kullanıldığını söylüyor. Sezik, kuşburnu çayının aktarlardan alınmasını tavsiye etmezken, ambalajına güvenilen firmaların poşetli çaylarını öneriyor. Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, kuşburnunun ülkemizin hemen her bölgesinde yabani olarak yetişen, çalı şeklinde bir gül …

Devamını oku »

Ceviz ve Alzheimer Hastalığıyla Mücadele Hakkında Yapılan Yeni Araştırma

Hayvanlar üzerinde yapılan bir araştırma, ceviz açısından zengin beslenmenin beyin sağlığına yönelik potansiyel yararlarını ortaya çıkardı. Journal of Alzheimer’s Disease’de yayınlanan hayvanlar üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre, ceviz tüketiminin Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmada, başlangıcını geciktirmede, ilerlemesini yavaşlatmada veya Alzheimer hastalığını önlemede olumlu bir etkisi olabilir. New York Eyaleti Gelişimsel Engeller Hakkında Temel Araştırmalar Enstitüsü (IBR), Gelişimsel Nöroloji Laboratuvarı …

Devamını oku »

Diyabet Sessizce Yakalayabiliyor

Genellikle kalıtımsal bir hastalık olarak bilinen şeker hastalığı yani diyabet hiçbir belirti vermeden de ortaya çıkabiliyor. Toplumda görülme sıklığı giderek artan diyabet hastalığından korunmak için doğru beslenme ve düzenli egzersizleri kapsayan bir yaşam şekli benimsenmesi gerekiyor. Memorial Ataşehir Hastanesi Endokrinoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Erol Bolu “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” öncesinde, diyabet hastalığı ve korunma yolları hakkında bilgi verdi. Tatlı …

Devamını oku »

Gazlı İçecekler Bağımlılığa Neden Oluyor!

Özellikle hararet giderme konusunda buzdolabımızdan eksik etmediğimiz gazlı içecekler ve meyve sularının, aslında içerdikleri doğal olmayan katkı maddeleri nedeniyle, sağlığımızı nasıl olumsuz etkilediğini biliyor muydunuz? Meyve suyu yerine, meyvenin kendisini tüketmenin daha sağlıklı olduğuna dikkat çeken Hisar Intercontinental Hospital Klinik Laboratuvarlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Sami Uyanık; ‘Meyveler bütün olarak sindirim sistemimizden düzenli emilir ve vücudumuza daha fazla yarar …

Devamını oku »

Kansere Karşı Günde Ne Kadar Nar Tüketmeliyiz?  

Bereketin sembolü haline gelmiş olan nar meyvesinin gizemini çözmeye hazır mısınız? Dalındayken görmek istiyorsanız… Yapma çiçek görüntüsünü andıran yumuşak renkli çiçeklerini görmek, hatta bu muhteşem görüntüyü fotoğraf karelerine sokmak isteyenler, Ege Bölgesi, Güneydoğu Anadolu veya Akdeniz Bölgelerinde bu faaliyeti gerçekleştirebilirler. Çünkü nar ülkemizde bu bölgelerde yetişiyor. Uzman Diyetisyen İpek Ağaca, meyve narın insan sağlığı üzerindeki faydalarını belirtirken kansere karşı her …

Devamını oku »

Bitki Çaylarıyla Kış Aylarında “Ev İlacınızı” Hazırlayın

Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, kış mevsimi yaklaşırken hastalıkların ve rahatsızlıkların belirtilerini azaltarak, vücudumuzu rahatlatacak basit ama yararlı formüller öneriyor. Sezik, bitki çaylarının yer aldığı “ev ilacı” olarak adlandırdığı bu karışımların yapılışında, bilinen firmaların gerekli analizleri yapılmış poşet çaylarının kullanmasını tavsiye ediyor. Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, çeşitli nedenlerle yaşanan rahatsızlıkların belirtilerini azaltmaya yardımcı …

Devamını oku »

Uzun Raf Ömürleri Sağlığı Olumsuz Etkiliyor

Gıda uzmanları kısa sürede tüketilmesi gereken gıdaların raf ömürlerinin kısa olması gerektiğini belirtirken, uzun raf ömürlerinin sağlığı olumsuz yönde etkilediğini vurguluyor. Gıda teknolojisinin gelişmesine paralel olarak marketlerdeki ürünlerin raf ömrü de uzuyor. Tüketicinin gıdayı yeterli kalitede güvenilir ve sağlıklı olarak alıp, tüketebilmesi için raf ömrü ve son kullanma tarihini iyi analiz etmesi gerekiyor. Beslenme uzmanları ürünün raf ömrü uzadıkça içindeki …

Devamını oku »

“Yüksek lifli ekmek, meyve ve sebze gibi bir vitamin kaynağıdır”

Devlet Planlama Teşkilatı raporunda, Türkiye’de insanlar günlük enerjilerinin ortalama yüzde 50′sini ekmek ve tahıl ürünlerinden sağlarken, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre ise Türk halkı, günlük enerjisinin ortalama yüzde 44′ünü sadece ekmekten alıyor. İnsan sağlığında bu denli önem taşıyan ekmeğin ‘dengeli, tam tahıllı ve yüksek lifli’ olarak tüketildiği takdirde çok önemli faydalarının bulunduğunu belirten Beslenme Uzmanı Diyetisyen Banu Topalakçı, “Yüksek …

Devamını oku »

Kırmızı Etin Cazibesine Kapılmadan Önce İyi Düşünün

Kalp ve hipertansiyon problemi yaşayanların diyet listelerinde uzak durulacaklar ya da dikkatli tüketilecekler sırasının başında yer alan kırmızı etin cazibesine bayramda da karşı koyamam diyenlerdenseniz bu yazıyı okumanızda fayda var. Fazla tüketilen etin kalbin yükünü artırdığını belirten Hisar Intercontinental Hospital Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuba Bilsel; ‘Ani ve abartılı yenilen her türlü besin kalp için ek yük oluşturur. Midenin hızlı …

Devamını oku »