Ana Sayfa » Sağlık (sayfa 34)

Sağlık

Kanserle Mücadelede Antioksidanlar Başrolde

Sağlıklı beslenme, kanser başta olmak üzere pek çok hastalığa meydan okuyor. Yanlış beslenme ise kansere yol açan etmenlerin başında geliyor. Doğal ve katkısız gıdalar, kansere karşı adeta kalkan görevi görüyor. Memorial Şişli Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Merve Yüksek, kanserden korunma ve mücadelede beslenmenin gücü hakkında bilgi verdi. Fazla et tüketimi kanser riskini artırıyor Yüksek miktarda hayvansal protein …

Devamını oku »

Sarımsak Tüketmek İçin 8 Neden

Yemeklerde, salatalarda, mezelerde ve soslarda verdiği o harika lezzet ile sarımsağa bayılırız. Sarımsağın kendine has kokusundan ve tadından allisin adlı madde sorumludur. Sarımsağın içerisinde bulunan “allisin” maddesi yüzyıllardır hastalıklara karşı insanlığı koruduğu bilinmekte. Tansiyonu çok düşük olan kişiler, sarımsak alerjisi olanlar, mide rahatsızlığı olan kişiler dışında herkes sarımsağı güvenle tüketebileceğini belirten beslenme uzmanı İpek Ağaca, sarımsağın tüketilmesindeki faydaları açıkladı. 1.Sarımsak …

Devamını oku »

Akdeniz Tipi Beslenme Karaciğer Kanseri Riskini Azaltıyor

Karaciğer hastalıkları, safra kesesi ve pankreas cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Kaan Karayalçın, karaciğer kanseri, Hepatit B ve C tedavisi ile ilgili bilinmeyenleri paylaşıyor. Karaciğer kanseri kansere bağlı ölümlerin arasında üçüncü sırada yer almaktadır. Karaciğer hücrelerinden köken alan bu kanser (HCC) Asya ülkelerinde azalma eğilimi gösterirken Amerika ve Avrupa ülkelerinde artmaktadır. Birçok kanser türünden farklı olarak HCC’de neredeyse bütün hastalarda altta …

Devamını oku »

Kansızlığa ve Yüksek Kolesterole Karşı Haftada İki Kez Hindi Eti

Kansızlık şikayeti olan kişilerin demir mineralinden zengin beslenmesi gerekiyor.  Kırmızı et, proteinden ve demir minareli açısından oldukça zengindir; haftada 2 kez tüketmek gerekir. Kırmızı etten sonra tüketimine dikkat edilmesi gereken bir diğer besin de hindi eti olmalıdır. Hindi etinin de demir minerali içeriği oldukça fazladır. Hindi etinin bir diğer olumlu yönü; kırmızı ete göre kolesterol seviyesinin oldukça düşük olmasıdır.  Kansızlık …

Devamını oku »

Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber:  “Kırmızı etsiz bir yaşam sağlıklı değil”

Her öğün et tüketmenin sağlık sorunlarına neden olabileceğini söyleyen Mahallenin Kasabı’nın Beslenme Uzmanı Gizem Şeber, “Kırmızı et, protein kaynağı olmasının yanı sıra, demir, B12 vitamini açısından önemli bir besin. Haftada üç gün düzenli olarak tüketilmeli” diyor. Özellikle protein ağırlıklı diyetlerle birlikte, “Günlük et tüketimimiz ne kadar olacak?” sorusu sıklıkla aklımıza geliyor. Son zamanlarda ülkemizde en çok tartışılan konulardan da biri …

Devamını oku »

Gripten Portakal Suyuyla Korunun!

Soğuk algınlığı ve grip gibi üst solunum yolu hastalıklarının belirgin bir artış gösterdiği kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu C vitamininden geçiyor. Uzmanlar soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıktan korunmak için içeriğinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal suyunun içilmesini öneriyor. İçinde bulunduğumuz soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemi zayıflayan kişilerde üst solunum yolu hastalıklarında önemli bir artış gözleniyor. Uzmanlar, soğuğun …

Devamını oku »

Ihlamur Çayı Nasıl Hazırlanmalı?  

Ihlamur, hoş kokusu ve sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle kış aylarının vazgeçilmezi. Özellikle grip, nezle olduğumuzda imdadımıza hemen yetişiyor. Ihlamur tilia olarak bilinen ıhlamur ağacının, bahar aylarında açtığı; çiçeklerin ve yapraklarının oluşturduğu birçok çeşidi olan bir bitki.  Sağlık üzerindeki etkileri saymakla bitmez.. Ihlamur çiçeklerinin sağlık üzerine birçok etkisi bulunduğunu söyleyen beslenme uzmanı İpek Ağaca, bunların başında sinir sistemine etki ederek stres …

Devamını oku »

Kahve Hafızayı Güçlendiriyor

Johns Hopkins Üniversitesi’nden araştırmacılar, milyonlarca insanın günü daha zinde ve uyanık yaşamak için tercih ettiği kahvenin, bu canlandırıcı desteğinin yanı sıra belleği güçlendirici özelliği olduğunu da açıkladılar. ABD Baltimore’daki Johns Hopkins Üniversitesi, Krieger Sanat ve Bilim Akademisi’nde psikoloji ve beyin bilimleri yardımcı doçenti Michael Yassa ve ekibi, kafeinin insanlarda uzun dönemli hafıza üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu buldular. Nature …

Devamını oku »

100 gr Poğaça, Protein Ve Biotin İçeriyor

Beslenme Uzmanı Diyetisyen Banu Topalakçı, evde maya, tam buğday unu, yulaf ve taze otu gibi sağlıklı içeriklerle yapılan 100 gr poğaçanın doğru miktarlarda tüketildiğinde adeta vitamin deposu olduğunu kaydediyor. Topalakçı’nın besin analizine göre, 100 gr. poğaça; enerjinin % 16’sını,  proteinin % 12’sini, E vitamininin % 16’sını, B3 vitamininin % 7’sini, Biotin’in % 5’ini karşılıyor Beslenme Uzmanı Diyetisyen Banu Topalakçı, evde …

Devamını oku »

Bitki Çaylarının Hayatımızdaki Önemi

Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, bitkilerin çay olarak çok uzun yıllardır hem şifa bulmak hem de keyif almak için kullanıldığını söylüyor.   Türk Fitoterapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sezik, bitki çayı kullanımının tarihsel gelişimini şu şekilde belirtti:  “Çok eski kaynaklarda, bitkilerin çay olarak hem sağlık hem de keyif için kullanıldığı kayıtlıdır. Zaman ilerledikçe çaylar önemli bir …

Devamını oku »