Mutfakta ocağın üzerinde unutulmuş bir tencere, dibi tutan bir pilav kabusunuz olabilir. Sakın ufacık bir sorunu hele ki çözümü olan yanmış bir tencere yanmış bir tava sorununu dert etmeyin. Çözümü çok basit. İşte sizin için derlediğimiz yanmış tencereyi temizlemenin en kolay yolu. Yanmış tavalarınızı eski haline getirmenin en basit yolu… Bulaşık Makinası Deterjanı Kullanarak Bu yöntem özellikle dibinde kalın …
Devamını oku »Püf Noktaları
Kek Yapmanın Püf Noktaları
Kek yapmak bir sanattır. Her insan kek yaparken sonucun ne olacağını bilemez. Bazen keklerimiz bisküvi kadar ince kalır pişmemiş veya piştikten sonra sönebilir… Tüm bu yanılgılar ve aksiliklerden kurtulmak için bakın nelere dikkat etmeliyiz? İşte kek pişirmenin – kek yapmanın püf noktalarını sizler için derledik. Kek yapmak için öncelikle araç, gereç ve malzemelerin hazır olması gerekir. Kek yapmak için gereken …
Devamını oku »Her Yemekte Lezzetin Kalbinde
Yaklaşık 40 yıldır yemeklerin lezzetine lezzet katan Knorr Tavuk Suyu Bulyon yenilendi. Türkiye’de milyonlarca tencere yemeğinde tercih edilen, kaliteli et ve tavuktan hazırlanan lezzet küpleri bulyonlar, yeni formülüyle lezzetin kalbinde yer almaya devam ediyor. 1978’den bu yana Türk sofralarına lezzetli çözümler sunan Knorr yeniliklerini sürdürüyor. Mutfakta harikalar oluşturmak isteyenlerin vazgeçilmezi Knorr Tavuk ve Et Suyu Bulyon yenilenen baharat karışımı, artan …
Devamını oku »Lezzetli Balık Pişirmenin Püf Noktaları
Beluga Fish Gourmet’nin Şefinden Lezzetli Balık Pişirmenin Püf Noktaları Kış sezonunun gelmesiyle birlikte balık sezonu da açıldı. Sofralarda balık şöleninin yaşanacağı bu dönemde, Ataşehir’in sevilen mekânlarından Beluga Fish Gourmet’nin Şefi Cengiz Nalbant lezzetli balık yemenin de püf noktaları var diyerek “Denizden çıkan taze balığın pişerken dağılmaması için 4-5 saat dinlendirilmeli” uyarısında bulundu. Yenilikçi lezzetleri ve kalite anlayışıyla Türkiye’de alanında en sevilen, ünlü …
Devamını oku »Asma Yaprağı Nasıl Saklanır?
Salamura ve şişeleme asma yaprağını saklama yöntemlerinin başında geliyor. Peki asma yaprağını seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Öncelikle yaprakların çok ince ve açık renkli olmasına, yaprak yüzeyinin çok damarlı olmamasına ve yaprakların yırtık ya da zedelenmiş olmamasına dikkat edilmeli. Ege Bölgesi başta olmak üzere, Güneydoğu Bölgesi ve İç Anadolu’da da yaygın olarak yetiştirilen asma yaprağı, raf ömrünü artıran saklama yöntemleriyle soğuk …
Devamını oku »Çaydanlık Nasıl Temizlenir?
Dış yüzeyi yanan, is tutan, kararmış ve içi dibi kararan, kireç tutan, yağ lekesi tutmuş alüminyum, bakır, çelik çaydanlıkları evde temizlemenin ve parlatmanın en basit ve kolay yöntemlerinden bazıları sizlerle hanımlar. Çok çok önceleri çaydanlıkların dış yüzeyi kalaylanarak temizleniyordu. Ama şimdi hem çaydanlıklar için kullanılan malzemeler değişti hem de teknolojiyle birlikte evde üretilen püf noktalar arttı. Çaydanlık Nasıl Temizlenir? Kararan ve …
Devamını oku »Et Pişirmenin ve Tüketiminin Püf Noktaları
Etin Profesörü unvanıyla tanınan Cüneyt Asan, et pişirmenin ve tüketiminin püf noktalarına ve et tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı Cüneyt Asan, sağlıklı beslenmek için doğru eti seçmenin çok önemli olduğunun altını çizerek; “Yediğiniz etin kaliteli, lezzetli ve sağlıklı olması, öncelikle temin edildiği hayvanın ırkı ve nasıl beslendiği ile doğrudan orantılıdır. Ek olarak hayvanın doğru beslenmesi, hijyenik ve doğru yöntemlerle kesilmesi, …
Devamını oku »Buz Dolabı Nasıl Temizlenir?
Mutfakta en güvendiğimiz dostlardan bir tanesidir buzdolabı. Yiyecekleri bizim için korur, saklar, gözetir. Ancak bazen beklemediğimiz şekilde kirlendiğini görürüz. Hatta bazen kötü kokuların geldiğine de tanık oluruz. İşte o anlarda artık o buzdolabının temizlenme vaktinin geldiğini hatırlarız. Aslında daha sık temizlenmesi gereken ancak kolay kolay sıra gelmeyen buzdolabının nasıl temizlendiğine gelin birlikte bakalım. Daha önce mutfak temizliği yazımızda buzdolabı temizleme …
Devamını oku »Besin Zehirlenmesinden Korunmanın Yolları
En tahlikeli ev kazalarından olan besin zehirlenmesinden korunmak için yediğinize içtiğinize dikkaet etmek sışından besinleri nasıl tüketmeniz gerektiğini sizler ile paylaşacağız. Dışarda güven duyduğunuz yerlerde yemeye özen gösteremekle birlikte bakın evde neler yapmalısınız bir de bunları sayın. 1-Balığın gözleri parlak ve lekesiz olsun 2-Tavuğu parça yerine bütün olarak alın 3-Hazır çekilmiş kıymalardan kaçının 4-Sığır eti parlak kırmızı, koyun eti ise …
Devamını oku »Bu Bilgiler Mutfakta İşinizi Kolaylaştıracak
1-Peynir rendelerken rendeleme işlemini kolayca yapabilmeniz için peyniri 15 dakika buzlukta bekletin ve öyle rendeleyin. 2-Taze naneyi doğrayarak kullanacağınız zaman üzerine bir parça şeker serpin. kokusunun nasıl arttığına şaşıracaksınız. 3-Açılmış bisküvileri taze taze saklamak için cam bir kavanoza alarak ağzını sıkıca kapatın ve güneş görmeyen serin bir yerde saklayın. Saklama kavanozunun içine bir yemek kaşığı pirinç ya da bir iki …
Devamını oku »