Ana Sayfa » Püf Noktaları » Besin Zehirlenmesinden Korunmanın Yolları
et sebze

Besin Zehirlenmesinden Korunmanın Yolları

En tahlikeli ev kazalarından olan besin zehirlenmesinden korunmak için yediğinize içtiğinize dikkaet etmek sışından besinleri nasıl tüketmeniz gerektiğini sizler ile paylaşacağız. Dışarda güven duyduğunuz yerlerde yemeye özen gösteremekle birlikte bakın evde  neler yapmalısınız bir de bunları sayın.
1-Balığın gözleri parlak ve lekesiz olsun

balık

2-Tavuğu parça yerine bütün olarak alın

tavuk

 

3-Hazır çekilmiş kıymalardan kaçının

kıyma

4-Sığır eti parlak kırmızı, koyun eti ise pembe olmalı

et

5-Yumurtayı kullanmadan hemen önce yıkayın

yumurta

6-Taze tavukları en fazla bir hafta saklayın

tavuk

7-Dondurduğunuz sebzeleri çözdürmeyin, doğrudan pişirin

dondurulmuş sebze

8-Pastörize sütleri 2-3 günde tüketin

pastörize süt

9-Dolabın kapaklarını uzun süre açık bırakmayın

buzdolabı

10-Etler ile sebze-meyveleri birbirine temas ettirmeyin

et sebze

11-Yemeği dışarıda en fazla 2 saat soğutun

tencerede yemek

OKU ➤  Tavuk Şinitzel

Tavsiye

Organik gıdada şampiyon yumurta

Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Araştırma Merkezi (AIM), Türkiye’de organik gıda sektörünü masaya yatırdı. Merkezin …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.