Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Pratik Şakşuka

Pratik Şakşuka

2475Malzemeler:

2 kilo patlıcan

1 kilo sivri biber

2 kilo domates

1 çay bardağı zeytinyağı

4-5 diş sarımsak

1 çorba kaşığı sirke

1 çorba kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyun. Küp şeklinde doğrayın. Biberleri küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyup aynı şekilde küp küp doğrayın.

Küp doğradığınız patlıcanları tuzlu soğuk suda yarım saat kadar bekletin ki acılığı gitsin.

Domates dışındaki doğradığınız sebzeleri fırın tepsisine yayın. Zeytinyağını ve tuzunu ekleyip harmanlayın. Fırında yumuşayana dek pişirin.

Küp doğradığınız domatesleri birkaç kaşık zeytinyağında kıyılmış sarımsaklar ve sirke ile birlikte 15 dakika pişirin. Fırında pişirdiğiniz sebzeler ile domates sosunu karıştırın. Hazırladığınız pratik şakşukayı sterilize edilmiş temiz kavanoza aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında muhafaza edin.

Huriş’in notları:

Şakşukayı hafif acılı istiyorsanız birkaç adet acı kırmızıbiber ekleyebilirsiniz.

Hazırladığını şakşukayı pirinç, bulgur pilavı veya makarna ile tatlandırabilirsiniz.

OKU ➤  Bu Yaz Cold Stone Creamery Lezzetleriyle Serinleyecek

Bir Yorum

  1. hala çok güzel olmuş görünüşü çok güzel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir