Ana Sayfa » Tarifler » Mercimekli Mantı Aşı

Mercimekli Mantı Aşı

Hazırlama Süresi: 1 Saat 5 Dakika

Pişirme Süresi: 40 Dakika

Zorluk Derecesi: ***

 

Malzemesi:

 

Mantı malzemesi:

1 adet yumurta

2 su bardağı un

200 gram orta yağlı kıyma

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

İç malzemesi:

1 su bardağı yeşil mercimek

1 yemek kaşığı margarin

2 adet sivri biber

2 adet orta boy domates

2 tatlı kaşığı kuru nane

1 limon suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Mercimekli Mantı Aşı Tarifi: 

Kıyma, tuz ve karabiberi yoğurup bekletin. Un, yumurta ve tuzu başka bir kapta çok az su ekleyerek yoğurun. Bu hamurdan eşit büyüklükte iki beze yapıp, yarım santim kalınlığında açın. Yufkaları 3×3 santimlik kareler halinde kesin. Karelerin ortalarına kıymalı harç koyarak bohça gibi kapatın. Bütün hamurları bu şekilde un serpiştirdiğiniz tepside biriktirin. Diğer tarafta, mercimeği yıkayıp süzün ve bir tencereye aktarıp üzerine 4 su bardağı su ilave ederek 20 dakika haşlayın. Ocaktan alıp bekletin. Margarini bir tencerede eritip incecik halkalar halinde dilimlediğiniz sivri biberi ve küp domatesleri ekleyip 3-4 dakika kavurun. Tuz ve karabiberi serpiştirip mercimeği de suyuyla birlikte üzerine aktarın. Su kaynayınca mantarları da ekleyip 10-12 dakika pişirin. Sıcakken limon suyu ve naneyi katarak karıştırın. Aşın kıvamının biraz katı olmasına dikkat edin.

Tavsiye

SICAK HAVA VE ORUÇ METABOLİZMANIZI YAVAŞLATMASIN

SICAK HAVA VE ORUÇ METABOLİZMANIZI YAVAŞLATMASIN Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesiyle uzun süre aç …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir