Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası
Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası

(4 Kişilik)

Malzemeler:

2 su bardağı karabuğday

8-10 adet bebek havuç

2 demet pazı

3 çorba kaşığı çam fıstığı

1 tatlı kaşığı kimyon

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Karabuğdayı 4 su bardağı su ve bir tutam tuz ile orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın. Bebek havuçları 1 çorba kaşığı zeytinyağı, kimyon, tuz ve karabiber ile iyice ovduktan sonra 175 dereceye ayarlı fırında boyutlarına göre 15 – 20 dakika pişirin.

Pazıları yıkadıktan sonra saplarını ince ince doğrayın.

Bir tavada çam fıstıklarını renkleri dönene kadar kavurduktan sonra kenara alın, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve pazı saplarını tavaya ekleyerek 4-5 dakika kavurun. Pazı yapraklarını irice doğrayın ve saplarını da ekleyin, En İyi Blackjack Siteleri renkleri hafifçe dönene kadar pişirin ve ateşten alın. Derin bir kapta karabuğdayı, havuçları ve pazıları karıştırdıktan sonra üzerine çam fıstıklarını ekleyerek servis edin.

OKU ➤  Ton Balıklı Makarna

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir