Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Reçel Tarifleri

Patlıcan Reçeli

by Yemek Zevki Editör
09 Şubat 2015
in Reçel Tarifleri
473 20
0
Patlıcan Reçeli
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

23

Patlıcan Reçeli Malzemeler:

> 1 kilo parmak patlıcan

> 7 su bardağı toz şeker

> 3,5 su bardağı su

> 1 adet limonun suyu

> 7-8 adet karanfil tanesi

> 1 adet çubuk tarçın

Hazırlanışı:

Patlıcanların kabuklarını sebze soyacağı ile incecik soyun. Patlıcanları küpler halinde doğrayıp hemen soğuk suya atın. Daha sonra suyunu süzüp tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlamaya bırakın. Yumuşayınca patlıcanları süzün ve soğuk suyun altında tekrar yıkayın. Çubuk tarçını ve şekeri tencereye ilave edin. Şekerli karışımı, yoğun bir kıvam alıncaya kadar kaynamaya bırakın. Üzerinde köpükler biriktiyse kaşıkla temizlemeyi ihmal etmeyin. Kıvamı koyulaşınca süzdüğünüz patlıcanları ekleyin. 5 dakika kadar kaynayınca limon suyunu ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Karanfil tanelerini reçelin için atın. Soğuyunca kavanoza aktarıp muhafaza edin.

Tags: patlıcan reçeliPatlıcan Reçeli HazırlanısıPatlıcan Reçeli MalzemelerPatlıcan Reçeli Tarifi
Previous Post

Fırında Rezeneli İstiridye Mantarı

Next Post

Oreo Artık Tüm Türkiye’de!

Yemek Zevki Editör

Next Post
Oreo Artık Tüm Türkiye’de!

Oreo Artık Tüm Türkiye’de!

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki