(2 Kişilik)
Yapım: İnci BAK/ Fotoğraf: Hande GÖKSAN
Malzemeler:
4 adet kare milföy hamuru
5-6 dilim mozzarella peyniri (tercihen suda mozzarella)
1 salkım kiraz domates
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı hazır biber sos (ajvar)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tutam kekik
1-2 tutam çörek otu
Birkaç yaprak taze fesleğen
Hazırlanışı:
Milföyleri yağlı kağıdın üzerine yan yana dikdörtgen olacak şekilde, kenarları da hafifçe bastırıp bitiştirerek bir bütün oluşturun. Üzerine sürmek için; Zeytinyağını, kekiği ve hazır biber sosu (yoksa ketçap da olabilir) karıştırın. Bu karışımı bütün oluşturduğunuz milföy parçasının üzerine sürün. Pişerken kabarmaması için üzerini çatalla tabanına gelmeyecek şekilde delikler oluşturun. Üzerine kiraz domatesleri, mozzarella peynirleri yerleştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin. 200 dereceye ayarlı fırında, arada bir kontrol ederek (fazla kabardıysa spatula ile arada bir üstte bastırabilirsiniz) pişirin. Fırından alın, taze fesleğen yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.
#mozzarellapeynirliyazpizzası #evdepizzayapımı #evdebayram #evdepizzayapımı #pizza #pizzatarifi #yemek #food #lezzet #evdeyemekzevki