Malzemeler:
> 2 adet küçük boy soğan
> 500 gram istiridye mantarı
> 4 dal maydanoz
> 320 gram pappardelle cinsi makarna
> 50 gram turna yemişi kurusu
> 2 çorba kaşığı zeytinyağı
> 1-2 çay kaşığı limon suyu
> 2 çorba kaşığı tereyağı (soğuk)
> 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
> Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları soyup şerit şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyin, büyük olan mantarları ikiye bölün. Maydanozun yapraklarını ayırıp kıyın.
Makarnayı paketteki pişirme önerisine göre haşlayın. Ayrı bir tavada soğanları ve turna yemişlerini 3-4 dakika kavurun. Bu karışımı ayrı bir kaba alın. Aynı tavada yağı kızdırın ve mantarları altın sarısı bir renk alana kadar kavurun. Üzerine ayrı kaba aldığınız soğan turn ayemişi karışımını ekleyin.
Makarnayı süzün. Makarna suyundan 1 su bardağı kadarını ayırın. Bu suyu mantarlı karışıma ekleyin ve kaynamaya bırakın. Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın. Karışımı kıvamlı hale getirmek için ocağı kısın ve tereyağını ekleyin. Süzdüğünüz makarnayı da karışıma ekleyerek harmanlayın. Servis tabağına aktarın. Üzerini, isteğe göre rendelenmiş parmesan peyniri ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip servise hazır edin.