Ana Sayfa » Tarifler » İçecek Tarifleri » Mandalina Şurubu

Mandalina Şurubu

mandalina-surubu

Mandalina Şurubu

Mandalina Şurubu için Malzemeler:
3 kilo mandalina
2 adet portakal
2,5 su bardağı toz şeker
2 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın

Mandalina Şurubu Hazırlanışı:
Mandalina ve portakalların suyunu sıkıp tencereye aktarın. Üzerine şekeri, çubuk tarçını ve karanfilleri ekleyin. Orta ateşte, yarım saat kaynatın. Kaynama süresince üzerinde biriken köpükleri süzerek alın. Ocaktan alın. Oda ısısında soğuyunca sterilize edilmiş kavanoza aktarın. Kapağını iyice kapatın. Servis için; Damak tadınıza göre soğuk su veya soda ilave ederek inceltip tatlandırın.

OKU ➤  Mandalinalı Pasta

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir