Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Ispanaklı ve Peynirli Börek

by Yemek Zevki Editör
08 Ekim 2015
in Hamur İşi Tarifleri
468 25
0
Ispanaklı ve Peynirli Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ispanakli-peynirli-borek

Ispanaklı ve Peynirli Börek

Ispanaklı ve Peynirli Börek için Malzemeler:
3,5 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı yoğurt
125 gram tereyağı (yumuşamış)
1 çay kaşığı karbonat
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
İç Malzemesi İçin:
1 demet ıspanak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram beyaz peynir
50 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
1 tutam kimyon
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı susam

Ispanaklı ve Peynirli Börek Hazırlanışı:
Hamur için; tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp oda ısısında yarım saat dinlendirin.
İç malzemesi için; Ispanakları iyice yıkayıp süzdükten sona elinizle doğrayın ve sıvı yağda en fazla 5 dakika kavurun. Ocaktan alın, kimyonu, ufalanmış beyaz peyniri ve rendelenmiş mozzarella peynirini ekleyip harmanlayın. İç malzeme hazırdır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp az un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Oklava yardımı ile açıp bıçak yardımı ile yuvarlak hamurun kenarlarını keserek dikdörtgen bir hamur oluşturun. Hamurun üzerine iç malzeme yayın, rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Tags: BörekIspanaklı ve Peynirli BörekIspanaklı ve Peynirli Börek HazırlanışıIspanaklı ve Peynirli Börek MalzemeleriIspanaklı ve Peynirli Börek Yapılışııspanakpeynir
Previous Post

Fındık Kremalı Kek

Next Post

Mandalina Şurubu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mandalina Şurubu

Mandalina Şurubu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki