Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Ispanaklı ve Peynirli Börek

Ispanaklı ve Peynirli Börek

ispanakli-peynirli-borek

Ispanaklı ve Peynirli Börek

Ispanaklı ve Peynirli Börek için Malzemeler:
3,5 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı yoğurt
125 gram tereyağı (yumuşamış)
1 çay kaşığı karbonat
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
İç Malzemesi İçin:
1 demet ıspanak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram beyaz peynir
50 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
1 tutam kimyon
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı susam

Ispanaklı ve Peynirli Börek Hazırlanışı:
Hamur için; tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp oda ısısında yarım saat dinlendirin.
İç malzemesi için; Ispanakları iyice yıkayıp süzdükten sona elinizle doğrayın ve sıvı yağda en fazla 5 dakika kavurun. Ocaktan alın, kimyonu, ufalanmış beyaz peyniri ve rendelenmiş mozzarella peynirini ekleyip harmanlayın. İç malzeme hazırdır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp az un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Oklava yardımı ile açıp bıçak yardımı ile yuvarlak hamurun kenarlarını keserek dikdörtgen bir hamur oluşturun. Hamurun üzerine iç malzeme yayın, rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

OKU ➤  Asmalı Börek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir