Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Reçel Tarifleri

Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?

by Yemek Zevki Editör
06 Ekim 2015
in Reçel Tarifleri
488 5
0
Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mandalina Reçeli

mandalina-receli

Mandalina Reçeli için Malzemeler:

1 kilo mandalina
750 gram toz şeker
1 çay bardağı mandalina suyu
4 – 5 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
2-3 adet limon tuzu
1 çay kaşığı tereyağı

 

Mandalina Reçeli Hazırlanışı:

Mandalina reçeli için öncelikler mandalinaların kabuklarını soyduktan sonra enine ikiye kesin. Tencereye alıp üzerine şekerini serpin, 1 su bardağı mandalina suyunu dökün. Bu şekilde bir gün boyunca oda ısısında bekletin. Bekletme süreci bittikten sonra ocağın üzerine alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. 10 dakika kaynatıp limon tuzunu ve tereyağını ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuyunca sterilize edilmiş kavanozlara aktarın. Kavanozların kapağını sıkıca kapatın.

 

Güzel Reçel Yapmanın Püf Noktaları:

-Dibinin tutmaması için reçeli kaynattığınız kabın içine cam bilye atın.
-Kabarmamamsı için kaba bir miktar tereyağı koyun ve reçeli tahta kaşıkla karıştırın.
-Kıvamını anlamak için suya birkaç damla reçel damlatın. Eğer dağılmazsa kıvamı yerindedir.
-Kayısı, şeftali gibi tatlı meyvelere az; vişne, erik gibi ekşi meyvelere daha çok şeker koymalısınız.
-Bazı reçellerde kullanılacak vanilya, tencere ateşten indirileceği zaman, pişen meyveye katılır. Ardından tencerenin kapağı kapatılıp soğumaya bırakılır.
-Kışa saklanacak reçellerin şekerlenmemesi için içine limon ya da limon tuzu katılmalıdır. Böylece şekeri kestirebilirsiniz.
-Reçeli yapılacak meyveler çürük olmamalıdır.
-Mümkün olduğunca taze ve olgun meyveler seçilmelidir.
-Pişirilirken reçel tahta kaşıkla ve hep aynı yönde karıştırılmalıdır. Aksi taktirde reçel geç kıvama gelir ve sulanır.
-Reçelin üstünde oluşan köpük, kıvamı olduktan sonra, sıcak suya batırılmış metal süzgeçle alınmalıdır.
-Yaptığınız reçeli sıcak ve iyi kurulanmış cam kavanozlara ağzına kadar doldurmalısınız. Üstünü bir kağıtla hava almayacak şekilde örtmelisiniz.
-Kavanozların kapakları reçel a sıcakken ya da soğuduktan sonra kapatılmalıdır.
-Kavanozlar ışık görmeyen, çok sıcak olmayan, ferah yerlerde saklanmalıdır.
-Nefis reçelleriniz kahvaltı sofralarınız için hazır. Afiyet olsun.

Tags: Mandalina ReçeliMandalina Reçeli HazırlanışıMandalina Reçeli Nasıl Yapılır
Previous Post

Etli Bulgur Pilavı

Next Post

Mandalinalı Pasta

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mandalinalı Pasta

Mandalinalı Pasta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki