Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Kuzu Etli Enginar

by Yemek Zevki Editör
14 Haziran 2017
in Et Yemekleri, Tarifler
478 15
0
Kuzu Etli Enginar
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Kuzu Etli Enginar

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

4 adet taze enginar (tercihen bebe enginarı)

1 adet limonun suyu

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 adet soğan

300 gram kuzu eti

4-5 adet yeşil erik

Tuz

Ayrıca:

Yarım limonun suyu

1 yemek kaşığı un

Kuzu Etli Enginar

Hazırlanışı:

Enginarların kalın kabuklu dış yapraklarını temizleyin, boyuna ikiye kesip içinde tüylü bölümü varsa tüylerini de temizleyin. İkiye böldüğünüz enginarları limonlu suda 15 dakika bekletin.

Soğanları ince ince kıyıp 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Kuzu etlerini ekleyin. 10 dakika boyunca kavurmaya devam edin.

Enginarları, yeşil erikleri, zeytinyağının yarısını ekleyin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Sonra ateşi kısın ve 25 dakika boyunca pişirin.

Enginarları ocaktan almaya 5 dakika kala limon suyunu, kalan zeytinyağını, damak tadınıza göre tuzu, unu ve 2-3 yemek  kaşığı yemeğin suyunu ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı enginarların üzerlerine dökün. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Tags: Basit YemeklerbeslenmeBörekDiyetdomatesiftar saatiRamazan ayıreçelsahurSalata
Previous Post

Karadut Kompostosu

Next Post

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Yemek Zevki Editör

Next Post
Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki