Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kuzu Etli Enginar
Kuzu Etli Enginar

Kuzu Etli Enginar

Kuzu Etli Enginar

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

4 adet taze enginar (tercihen bebe enginarı)

1 adet limonun suyu

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 adet soğan

300 gram kuzu eti

4-5 adet yeşil erik

Tuz

Ayrıca:

Yarım limonun suyu

1 yemek kaşığı un

Kuzu Etli Enginar

Hazırlanışı:

Enginarların kalın kabuklu dış yapraklarını temizleyin, boyuna ikiye kesip içinde tüylü bölümü varsa tüylerini de temizleyin. İkiye böldüğünüz enginarları limonlu suda 15 dakika bekletin.

Soğanları ince ince kıyıp 2-3 yemek kaşığı zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Kuzu etlerini ekleyin. 10 dakika boyunca kavurmaya devam edin.

Enginarları, yeşil erikleri, zeytinyağının yarısını ekleyin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Sonra ateşi kısın ve 25 dakika boyunca pişirin.

Enginarları ocaktan almaya 5 dakika kala limon suyunu, kalan zeytinyağını, damak tadınıza göre tuzu, unu ve 2-3 yemek  kaşığı yemeğin suyunu ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı enginarların üzerlerine dökün. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  v’olio” zeytinyağı, Flos Olei’de kataloğunda

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir