Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Kıymalı Pide Tarifi

by Yemek Zevki Editör
17 Aralık 2016
in Hamur İşi Tarifleri, Tarifler
473 20
0
kıymalı pide
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Kıymalı Pide

(4 Kişilik)

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 paket yaş maya
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
5 su bardağı un
Tuz

Pide İçi İçin:
Yarım kilo kıyma
3 adet orta büyüklükte soğan
3 adet orta büyüklükte domates
2 adet yeşil biber
2-3 diş sarımsak
Maydanoz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Kekik
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım yemek kaşığı süzme yoğurt

Kıymalı Pide Hazırlanışı:

Hamuru hazırlamak için; Un dışındaki malzemelerin hepsini bir kaba alıp karıştırın. Unu az az ekleyerek kıvamı bulana kadar yoğurun. Mayalanması için en az 1 saat bekletin. Pide içini hazırlamak için; Soğan ve biberleri küp küp doğrayın ve küp küp doğradığınız domateslerle birlikte bir kaba alın. Kıyma, salça, sıvı yağ ve baharatları da ilave edip iyice karıştırın.  Mayalanan hamurdan parçalar koparıp tezgah veya düz bir zeminin üzerinde uzun pide şeklinde açın. Hamurun kenarlarını içe doğru kıvırın ve kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Pidelerinizin içine pide harcından koyun ve eşit şekilde dağıtın. Yağlanmış fırın tepsisine pidelerini dizin. Kenarlarını kıvırdığınız pidelerin üzerine bir yumurtanın sarısını sürün ve önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.

Şef: Yunus Emre AKKOR

Fotoğraflar: Hakkı GÜNERKAN

Tags: Kıymalı PideKıymalı Pide hazırlanışıKıymalı Pide için malzemlerpide
Previous Post

Ispanaklı Bonfile Tarifi

Next Post

Firikli Salata Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
firikli salata

Firikli Salata Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki