Ana Sayfa » Etiket arşivi: pide

Etiket arşivi: pide

RAMAZAN PİDESİNE DİKKAT!

RAMAZAN PİDESİNE DİKKAT! Ramazan ayı pidesiz olmaz. Fakat yediğimiz pideler ne kadar sağlıklı? Yemek stilisti ve yemek yazarı Aydan Üstkanat, ramazan pidesinin doğru unla yapılmış olması gerektiğini vurguluyor. Beyaz unla yapılan pidenin kısa sürede acıktıracağını belirten Üstkanat, doğru unla yapılan pidenin ise midede ağırlık yapmayacağını ve çabuk acıktırmayacağını söylüyor. Un kitabında işlem görmemiş, ağartılmamış, genetiği bozulmamış buğdaydan veya glüteni düşük …

Devamını oku »

Kıymalı Pide Tarifi

kıymalı pide

Kıymalı Pide (4 Kişilik) Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler: Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı su 1 paket yaş maya 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 5 su bardağı un Tuz Pide İçi İçin: Yarım kilo kıyma 3 adet orta büyüklükte soğan 3 adet orta büyüklükte domates 2 adet yeşil biber 2-3 diş …

Devamını oku »

Mozzarellalı ve İncirli Cevizli Pidecikler

Mozzarellalı ve İncirli Cevizli Pidecikler Tarifi Mozzarellalı ve İncirli Cevizli Pidecikler İçin Malzemeler: 1,5 su bardağı mısır unu 1,5 su bardağı buğday unu 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1-1,5 su bardağı su 1 tutam tuz 50 gram margarin Üzeri İçin: Taze incir, California ceviz içi, mozzarella peyniri Mozzarellalı ve İncirli Cevizli Pidecikler Hazırlanışı: Mısır ununu, buğday ununu, nişastayı ve bir tutam tuzu hamur …

Devamını oku »

Tarihi Fatih Karadeniz Pideciden “Bir Öğünde Serinlik Garantisi”  

Fatih Karadeniz Pidecisi’nin damaklara yer eden meşhur lezzetleri, yaz aylarında da müdavimleri ile buluşmaya devam ediyor. Özellikle Karadeniz’in enerjisi ve doğallığından esinlenerek hazırlanan, çıtır peynirli pideler ve mis kokulu saray limonatası ile yemek saatleri adeta keyfe dönüşüyor. Trabzon yöresinden getirtilen 3 farklı peynir çeşidi ve kaliteli buğday unu hamurundan hazırlanan peynirli pideler, hem mideyi yormuyor hem de damaklarda benzersiz bir …

Devamını oku »

Pide

Pide Malzemeler: 1 çorba kaşığı kuru maya 2 su bardağı ılık su 4,5-5 su bardağı un 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı kepek 1 adet yumurtanın sarısı Susam ve çörek otu (isteğe bağlı) Pide Hazırlanışı: 3 bardak unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp mayayı ve suyun yarısını ekleyin. Yavaş yavaş unun kenarından başlayıp ortasına doğru toparlayarak, …

Devamını oku »

Acı Biberli Pide

Acı Biberli Pide Malzemeler: 2 adet hazır pide ekmeği 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 çorba kaşığı un Salçası İçin: 2 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tutam kırmızı toz biber 1 tutam pul biber 1 çorba kaşığı zeytinyağı Üzeri İçin: 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1 avuç sivri biber …

Devamını oku »