Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Kayısı Reçeli

Kayısı Reçeli

Untitled-1

Malzemeler:

> 1 kilo taze kayısı

> 750 gram toz şeker

> 1 adet limonun suyu

> 2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Kayısıları yıkayıp temizleyin. Çekirdeklerini  çıkarıp ikiye ayırın. Tencereye 2 bardak suyu  ve şekeri aktarın. Orta ateşte şeker eridikten  sonra 5 dakika kaynatın. Kayısıları ekleyin.  Kayısılar yumuşayıp reçel kıvamını alınca  limon suyunu ilave edin. 1 dakika sonra  ocaktan alın. Reçeli oda ısısında soğutup  sterilize edilmiş kavanozun içine aktarın.  Dilerseniz kabuksuz çiğ badem ilave ederek  reçelinizi tatlandırabilirsiniz. Kavanozun  ağzını sıkıca kapatın. Loş ve serin bir yerde  muhafaza edin.

OKU ➤  Balkabağı Reçeli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir