Malzemeler:
• 500 gram kırmızı pancar
• 1 çorba kaşıı toz şeker
• 1 tatlı kaşıı tuz
• 2 litre su
• 1 kutu bebe rokası
• 2 adet sarı domates (çeri de olabilir)
• 2 çorba kaşıı kalın doranmış California cevizi
• Ufalanmış rokfor peyniri
• Taze çekilmiş karabiber
Sosu İçin:
• 1 adet arpacık soan, inci kıyılmış
• 1 çorba kaşıı elma sirkesi
• 1 çorba kaşıı dijon hardalı
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• 2 çorba kaşıı zeytinyğı
Hazırlanışı:
Sosu hazırlamak için; Arpacık soanı, sirkeyi, hardalı, tuz ve taze çekilmiş karabiberi küçük bir kapta çırpın. Yavaş yavaş yaı ekleyerek çırpmaya devam edin. Kırmızı pancarı, sirkeyi, tuzu, şekeri ve suyu tencereye aktarın. Kapaını kapatıp yumuşayıncaya kadar orta ateşte haşlamaya bırakın. Bu süreç 1,5-2 saat kadar olacaktır. Kırmızı pancarlar yeterince haşlanınca ocaktan alın. Souyunca da çok ince dilimler halinde kesin.
Cevizleri küçük kuru bir tavada orta ateşte sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun. Küçük bir kaba alarak soumaya bırakın.
Salata için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Sosunu ekleyip tatlandırın. Pancar karışımını kaşıkla yeşilliklerin üzerine yayın, üzerine ceviz, ufalanmış rokfor peyniri ve taze çekilmiş karabiber serperek servis edin.
#kavrulmuşçeviz #pancarsalatası #salata