Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Günün Tarifi

Kavrulmuş Cevizli Pancar Salatası

by Yemek Zevki Editör
11 Ağustos 2022
in Günün Tarifi, Sağlık, Salata Tarifleri
473 20
0
Kavrulmuş Cevizli Pancar Salatası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler: 

• 500 gram kırmızı pancar

• 1 çorba kaşıı toz şeker

• 1 tatlı kaşıı tuz

• 2 litre su

• 1 kutu bebe rokası

• 2 adet sarı domates (çeri de olabilir)

• 2 çorba kaşıı kalın doranmış California cevizi

• Ufalanmış rokfor peyniri

• Taze çekilmiş karabiber

Sosu İçin:

• 1 adet arpacık soan, inci kıyılmış

• 1 çorba kaşıı elma sirkesi

• 1 çorba kaşıı dijon hardalı

• Tuz, taze çekilmiş karabiber

• 2 çorba kaşıı zeytinyğı

Hazırlanışı:

Sosu hazırlamak için; Arpacık soanı, sirkeyi, hardalı, tuz ve taze çekilmiş karabiberi küçük bir kapta çırpın. Yavaş yavaş yaı ekleyerek çırpmaya devam edin. Kırmızı pancarı, sirkeyi, tuzu, şekeri ve suyu tencereye aktarın. Kapaını kapatıp yumuşayıncaya kadar orta ateşte haşlamaya bırakın. Bu süreç 1,5-2 saat kadar olacaktır. Kırmızı pancarlar yeterince haşlanınca ocaktan alın. Souyunca da çok ince dilimler halinde kesin.

Cevizleri küçük kuru bir tavada orta ateşte sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun. Küçük bir kaba alarak soumaya bırakın.

Salata için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Sosunu ekleyip tatlandırın. Pancar karışımını kaşıkla yeşilliklerin üzerine yayın, üzerine ceviz, ufalanmış rokfor peyniri ve taze çekilmiş karabiber serperek servis edin.

 

#kavrulmuşçeviz   #pancarsalatası  #salata

 

Previous Post

Pancarlı ve Keçi Peynirli Ceviz Salatası

Next Post

Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası

Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki