Ana Sayfa » Günün Tarifi » Pancarlı ve Keçi Peynirli Ceviz Salatası

Pancarlı ve Keçi Peynirli Ceviz Salatası

Malzemeler:

• 500 gram orta büyüklükte kırmızı pancar

• 1 adet büyük boy doranmış göbek marul

• 3 dal dereotu, doranmış

• Yarım su bardaı iri doranmış ve kızartılmış California cevizi

• 60 gram yumuşak ve ufalanmış keçi peyniri

• Taze çekilmiş karabiber

Sosu İçin:

• 3 çorba kaşıı natürel sızma zeytinyaı

• 2 çorba kaşıı elma sirkesi

• 2 çorba kaşıı taze fesleen yapraı

• 1/4 çay kaşıı deniz tuzu

• 1/4 çay kaşıı toz şeker

Hazırlanışı:

Sosu hazırlamak için; Tüm malzemeleri küçük bir blenderde veya mutfak robotunda püre haline getirin. Azını kapatın ve servise hazır oluncaya kadar buzdolabında bekletin. Pancarları yıkayın ve tepeleri hala duruyorsa kesin. Her bir pancarı hava alacak şekilde folyoya sarın. Fırın kaıdı üzerine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 50 dakika boyunca veya pancarlar bıçak sokulduunda yumuşayıncaya kadar pişirin. Soumasını bekleyin sonra kabuklarını soyun. Altlarını kesin ve pancarları yarım santim kalınlıında olacak şekilde jülyen dilimleyin. Marulu derin olmayan büyük bir kaba alın ve sosun yarısını dökün. Pancarları ve kalan malzemeyi ekleyin. Sosu tamamlayıp iyice harmanlayın. Salatanız servise hazır.

#ceviz #pancar #salata #keçipeyniri

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir