Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Isırganlı Tavuk Güveci
Isırganlı Tavuk Güveci

Isırganlı Tavuk Güveci

Isırganlı Tavuk Güveci

Malzemeler

4 adet 2’ye ayrılmış tavuk kalça

4 adet küçük boy güveç

250 gram mantar

1 demet ısırgan otu

1 adet orta boy soğan

1 çorba kaşığı silme salça

Yeteri kadar tuz

Yarım su bardağı kaşar rendesi

Isırganlı Tavuk Güveci Tarifi:

Derilerini temizleyip ikiye ayırdığınız tavuk kalçalarını öncelikle yağsız bir tavada arkalı – önlü pembeleşinceye kadar kızartın. Tavukları tavadan alıp bir tencereye aktarın. Tavadaki yağda soğanları soteleyin, salçayı ekleyip sotelemeye devam edin. Karışımı tenceredeki tavukların üzerine dökün. 2’ye ve 3’e ayırdığınız, bol suda yıkayıp süzdüğünüz ısırganları ve tuzu katıp, kısık ateşte kendi suyu ile pişirmeye bırakın. Pişen yemeği küçük güveç kaplarına alıp, üzerine rende kaşar serpin. Bu şekilde 200 dereceye ayarlı bir fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir