Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tavuk Yemekleri

Hardal Soslu Izgara Tavuk

by Yemek Zevki Editör
31 Ağustos 2016
in Tavuk Yemekleri
473 20
0
Hardal Soslu Izgara Tavuk
743
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

hardal-soslu-izgara-tavuk

Hardal Soslu Izgara Tavuk Malzemeler:
4 parça tavuk göğüs eti
1 kutu krema
1 çorba kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Tuz, karabiber
Pirinç Pilavı İçin:
1 su bardağı baldo pirinci
1,5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
Tuz

Hardal Soslu Izgara Tavuk Hazırlanışı:
1 su bardağı pirinci 1 çay kaşığı tuz ve birkaç damla limon ilave edilmiş sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonrabol suyla yıkayıp süzün. Zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin, 5 dakika kavurun. 1 bardak kaynar suyu ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi iyice kısın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın, 1 tatlı kaşığı küçük küçük doğranmış soğuk tereyağı parçalarını, yarım limonun rendelenmiş kabuğunu ekleyip tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatın, 5 dakika demlendirip servise hazır edin. Sos için; kremayı ve hardalı benmari usulü eritin. Kalan malzemeyi ilave edip karıştırın. Sosunuz hazırdır. Tavuk göğüs etini ızgarada kızartın. Üzerine hardal sosu dökün, pilavla birlikte servis yapın.

Tags: Hardal Soslu Izgara TavukIzgara TavukIzgara Tavuk TarifiIzgaraTavukTavuk Yemekleriyemekzevki
Previous Post

Fındık Kremalı Çikolata Sufle

Next Post

Tavuklu ve Kaşarlı Krep

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tavuklu ve Kaşarlı Krep

Tavuklu ve Kaşarlı Krep

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki