Hardal Soslu Izgara Tavuk Malzemeler:
4 parça tavuk göğüs eti
1 kutu krema
1 çorba kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Tuz, karabiber
Pirinç Pilavı İçin:
1 su bardağı baldo pirinci
1,5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
Tuz
Hardal Soslu Izgara Tavuk Hazırlanışı:
1 su bardağı pirinci 1 çay kaşığı tuz ve birkaç damla limon ilave edilmiş sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonrabol suyla yıkayıp süzün. Zeytinyağını pilav tenceresinde ısıtın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin, 5 dakika kavurun. 1 bardak kaynar suyu ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi iyice kısın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın, 1 tatlı kaşığı küçük küçük doğranmış soğuk tereyağı parçalarını, yarım limonun rendelenmiş kabuğunu ekleyip tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatın, 5 dakika demlendirip servise hazır edin. Sos için; kremayı ve hardalı benmari usulü eritin. Kalan malzemeyi ilave edip karıştırın. Sosunuz hazırdır. Tavuk göğüs etini ızgarada kızartın. Üzerine hardal sosu dökün, pilavla birlikte servis yapın.