Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Tavuklu ve Kaşarlı Krep

Tavuklu ve Kaşarlı Krep

tavuklu-ve-kasarli-krep

Tavuklu ve Kaşarlı Krep Malzemeler:
Krep Hamuru İçin:
1 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 tutam tuz
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tutam toz şeker
Yağlamak İçin:
1 çorba kaşığı tereyağı
İç Malzemesi İçin:
2 parça tavuk eti
100 ml. krema
3 dal dereotu
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Üzeri İçin:
Dilimlenmiş kaşar peyniri

Tavuklu ve Kaşarlı Krep Hazırlanışı:
Krep için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Orta boy bir tavayı yarım çay kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın. Tava ısınınca yarım kahve fincanı kadar krem hamurundan çok ince tabaka olacak şekilde dökün. Üzeri göz göz
olunca diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde kızartın. Pişen krepi kağıt iki havlu üzerine alın. Kalan malzemeyi de
aynı şekilde hazırlayın. Tavuk etlerini küçük parçalar halinde doğrayıp tavada yağsız olarak sote edin. Tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve kıyılmış dereotunu ilave edin. Karıştırın. Kısık ateşte ısıtılmış kremayı ekleyip harmanlayın. Karışımı krep hamurlarının içine tek tek paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Üzerine dilimlenmiş kaşar peyniri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, peynir eriyinceye kadar bekletin. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Yufkada Yahni

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir