Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 37)

Haber Turu

Her Mevsim Sevilen Tat Balık

Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye’de 1922 yılından bu yana balıkçılık yapan Kocaman Balıkçılık, her mevsim gönül rahatlığıyla yenilebilecek en garantili gıdanın balık olduğunu belirtiyor ve herkesi yaz-kış balık yemeğe davet ediyor. Üç kuşaktır balıkçılık yapan Bandırmalı Kocaman Balıkçılık, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de balığın, tavuk ve kırmızı et kadar rahat tüketebileceğini vurguluyor. Besin değerleri açısından da oldukça …

Devamını oku »

Bolulu Hasan Usta’dan Güllaç Keyfi

Geleneksel tatlıların ustası Bolulu Hasan Usta, güllaç severlere bol malzemeli bir deneyim sunuyor.  Gaziantep’ten gelen boz Antep fıstığı ve bol sütle zenginleşen Bolulu Hasan Usta’nın güllacı iftar sofralarına lezzet katmaya hazırlanıyor. Hafif ve midede ağırlık hissi oluşturmaması sebebiyle özellikle Ramazan Ayı’nda tercih edilen güllaç, Osmanlı saray mutfağının gözde tatlılarından biri. Bolulu Hasan Usta, 33 yıldır günlük olarak kendi çiftliklerinden topladığı …

Devamını oku »

Geleneksel Ramazan Lezzetleri Günaydın’da

Yıllardır süregelen uzmanlığı ile etseverlerin ilk tercihi olan Günaydın, Ramazan ayına özel iftar menüleriyle misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Nesilden nesile aktarılan, Anadolu’nun kültürel mirası geleneksel lezzetler, bu Ramazan’da Günaydın Kebap Restoranları ve Köfte&Döner Şubeleri eşsiz sunumu ile iftar sofralarını renklendiriyor. Antep peyniri, pastırma, hurma, zeytin, petek bal, kaymak gibi iştah açıcı iftariyeliklerle başlayan menü birbirinden lezzetli çorbalar ile devam ediyor. Haşlama …

Devamını oku »

Ramazan Sofranızdan Çorbayı Eksik Etmeyin

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan çorba, Ramazan sofralarının da vazgeçilmezi.  KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, özellikle Ramazan’da çorbaların sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini belirterek, “Geleneksel çorbalar veya hazır çorbalar her öğün tüketilebilir. Çorba, besleyici özelliğinin yanı sıra hem tok tutuyor hem de sindirim sistemini rahatlatıyor” dedi. Her mevsim tüketilebilme özelliği ile …

Devamını oku »

Carte d’Or’dan 3 Yeni Lezzet

Carte d’Or, 3 yeni tatlı ve dondurma sosuyla hem damakları hem de gözleri şenlendiriyor. Carte d’Or, yaza, çikolatalı, karamelli ve kırmızı meyveli soslarıyla ‘merhaba’ dedi. Çikolatalı Sos, zengin bitter aromasıyla yoğun bir çikolata lezzeti sunarken, Kırmızı Meyveli Sos çilek, vişne, ahududu ve karaduttan oluşan içeriğiyle meyve severleri 12’den vurmaya hazırlanıyor. Karamelli Sos ise yoğun kıvamı ve tadıyla tüm karamel tutkunlarını …

Devamını oku »

Bu yıl iftar sofraları, İkiSatır ve KasapDöner lezzetleriyle şenlenecek!

Farklı konseptlerin markası İkiSatır ve KasapDöner, Ramazan’a özel menüleriyle misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.   Misafirlerine Türk damak tadına uygun yiyecekler sunmayı ilke edinen Global Restoran Yatırımları, KasapDöner ve İkiSatır lezzetleriyle Ramazan sofralarını da şenlendiriyor. Menüsünde dört çeşit köfte, altı çeşit ızgara et ve salata yer alan İkiSatır, lezzet tutkunları ‘her iftarda farklı bir lezzet denesinler’ diye özel fiyatlarla Ramazan menüleri hazırladı. …

Devamını oku »

Maret’te Hedef, Yüzde 100 Büyüme

10 ay önce el değiştiren Maret, oluşturulan sinerji, gerçekleştirilen yatırımlar ve Kayar ailesinin sektördeki deneyimi sayesinde ilk 6 ayda yüzde 25 büyümeyi başardı. Ticari faaliyetlerine 4 nesil önce başlayan Kayar ailesi, 1950 yılında kolektif bir şirket olarak Kayarlar Et’i kurdu ve kısa zamanda bu şirketi sektörün lider et üreticisi haline getirdi. Sektöre kaliteli hammadde sağlamanın yanı sıra, güçlü bir marka …

Devamını oku »

Bu Ramazanın Farklı Tadı Frambuazlı Güllaç

Osmanlı sarayının tatlıcılık sırlarını, günümüzün modern damak tadı ile harmanlayan Özsüt, Ramazan ayının vazgeçilmesi güllacı iki farklı çeşidiyle sunuyor.  Özsüt, klasik kaymaklı güllacın yanı sıra, frambuazlı güllaçla da farklı lezzetler arayanların hayranlığını kazanıyor. Beyaz çikolata ve antep fıstığı ile tadı doruğa taşınan frambuazlı güllaç, Özsüt ustalarının ellerinden çıkan bir lezzet harikası. Hafif ve sağlıklı diğer tatlı alternatiflerini arayanlar da, Özsüt’ün …

Devamını oku »

Döner Stop’tan Cheddar Mantarlı

Döner lezzetini geleneksel sınırından çıkaran Döner Stop,yeni  lezzeti Cheddar Mantarlı ile her gün bizi kendine biraz daha bağlıyor.  Cheddar peyniri, mantar ve en kaliteli et ile bir araya geldiğinde adeta alışkanlıklarımıza meydan okuyor. Yepyeni lezzetleriyle ufkumuzu açan Döner Stop’ta Cheddar Mantarlı’yı bir kez denediğinde bir daha vazgeçmen zor olacak Ete en çok yakışan iki lezzet nedir diye sorsalar, peynir veya …

Devamını oku »

iTQi’dan Salat’a Üstün Lezzet Ödülü

Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nin her yıl düzenlediği kalite ödüllerine bu yıl Salat layık görüldü. 1950’den bu yana yemeklik sıvı yağlara adını veren Salat, merkezi Brüksel’de bulunan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nün (International Taste&Quality Institude-iTQi) her yıl düzenlediği lezzet ve kalite ödüllerinde, Ayçiçek, Kanola ve Mısır yağları ile ‘Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görüldü. Dünyaca ünlü şeflerden aldığı oylarla üç ürünüyle de …

Devamını oku »