Dünyanın en büyük eviye, armatür ve ankastre cihaz üreticilerinden Franke, mutfakların olmazsa olmaz pratik yardımcısı ankastre mikrodalgalar konusunda da uzmanlığını yeni modelleriyle bir kez daha kanıtlıyor. Izgara özelliği ile farklı bir kullanım sunan Franke elektronik mikrodalgalar Ramazan ayında hafif iftar sofralarını hızlı kurmanın avantajını sunuyor. Bu özelliği ile ön plana çıkan modellerden olan, FMW 250 GL G XS kodlu yeni …
Devamını oku »Haber Turu
Yemek Bloggerlarından Kipa Yöresel Lezzetler Festivali’ne Tam Not
İzmir’in ünlü yemek bloggarları, Kipa’nın 3. Yöresel Lezzetler Festivali’nin tanıtım etkinliğinde buluştu. Mantıdan şalgam suyuna, künefeden turşuya farklı lezzetleri tadan bloggerlar, Kipa sayesinde Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait lezzetlere rahatlıkla ulaşabildiklerini söyledi. Önde gelen perakende zinciri Kipa’nın, Türkiye’nin pek çok farklı yöresine ait lezzetleri müşterilerinin beğenisine sunduğu ve artık gelenekselleşen Yöresel Lezzetler Festivali, İzmir’in ünlü yemek blogglarlarını bir araya getirdi. 5-14 …
Devamını oku »Bodrum, Pioppo Gelato’yla Serinleyecek
Ev yapımı İtalyan dondurmaları ve tatlılarıyla sevenlerine lezzet şöleni yaşatan, ünlülerin uğrak noktası Pioppo Gelato Bodrum’da sezonu açtı. Yalıkavak Palmarina Yat Limanı’nın gözde mekanı, yenilenen muhteşem tatları ve 40 çeşit özel dondurmasıyla bu yaz da serinlemek isteyenlerin favori adresi olacak. İtalyan şeflerin elinden muhteşem dondurmalar, taptaze meyvelerden buz gibi sorbeler, Tiramisu’dan Profiterol’e, Waffle’dan Cheesecake’e, İtalyan yorumuyla leziz tatlılar Yalıkavak Palmarina’nın …
Devamını oku »Her Mevsim Sevilen Tat Balık
Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye’de 1922 yılından bu yana balıkçılık yapan Kocaman Balıkçılık, her mevsim gönül rahatlığıyla yenilebilecek en garantili gıdanın balık olduğunu belirtiyor ve herkesi yaz-kış balık yemeğe davet ediyor. Üç kuşaktır balıkçılık yapan Bandırmalı Kocaman Balıkçılık, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de balığın, tavuk ve kırmızı et kadar rahat tüketebileceğini vurguluyor. Besin değerleri açısından da oldukça …
Devamını oku »Bolulu Hasan Usta’dan Güllaç Keyfi
Geleneksel tatlıların ustası Bolulu Hasan Usta, güllaç severlere bol malzemeli bir deneyim sunuyor. Gaziantep’ten gelen boz Antep fıstığı ve bol sütle zenginleşen Bolulu Hasan Usta’nın güllacı iftar sofralarına lezzet katmaya hazırlanıyor. Hafif ve midede ağırlık hissi oluşturmaması sebebiyle özellikle Ramazan Ayı’nda tercih edilen güllaç, Osmanlı saray mutfağının gözde tatlılarından biri. Bolulu Hasan Usta, 33 yıldır günlük olarak kendi çiftliklerinden topladığı …
Devamını oku »Geleneksel Ramazan Lezzetleri Günaydın’da
Yıllardır süregelen uzmanlığı ile etseverlerin ilk tercihi olan Günaydın, Ramazan ayına özel iftar menüleriyle misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Nesilden nesile aktarılan, Anadolu’nun kültürel mirası geleneksel lezzetler, bu Ramazan’da Günaydın Kebap Restoranları ve Köfte&Döner Şubeleri eşsiz sunumu ile iftar sofralarını renklendiriyor. Antep peyniri, pastırma, hurma, zeytin, petek bal, kaymak gibi iştah açıcı iftariyeliklerle başlayan menü birbirinden lezzetli çorbalar ile devam ediyor. Haşlama …
Devamını oku »Ramazan Sofranızdan Çorbayı Eksik Etmeyin
Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan çorba, Ramazan sofralarının da vazgeçilmezi. KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Sevinç Yücecan, özellikle Ramazan’da çorbaların sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini belirterek, “Geleneksel çorbalar veya hazır çorbalar her öğün tüketilebilir. Çorba, besleyici özelliğinin yanı sıra hem tok tutuyor hem de sindirim sistemini rahatlatıyor” dedi. Her mevsim tüketilebilme özelliği ile …
Devamını oku »Carte d’Or’dan 3 Yeni Lezzet
Carte d’Or, 3 yeni tatlı ve dondurma sosuyla hem damakları hem de gözleri şenlendiriyor. Carte d’Or, yaza, çikolatalı, karamelli ve kırmızı meyveli soslarıyla ‘merhaba’ dedi. Çikolatalı Sos, zengin bitter aromasıyla yoğun bir çikolata lezzeti sunarken, Kırmızı Meyveli Sos çilek, vişne, ahududu ve karaduttan oluşan içeriğiyle meyve severleri 12’den vurmaya hazırlanıyor. Karamelli Sos ise yoğun kıvamı ve tadıyla tüm karamel tutkunlarını …
Devamını oku »Bu yıl iftar sofraları, İkiSatır ve KasapDöner lezzetleriyle şenlenecek!
Farklı konseptlerin markası İkiSatır ve KasapDöner, Ramazan’a özel menüleriyle misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Misafirlerine Türk damak tadına uygun yiyecekler sunmayı ilke edinen Global Restoran Yatırımları, KasapDöner ve İkiSatır lezzetleriyle Ramazan sofralarını da şenlendiriyor. Menüsünde dört çeşit köfte, altı çeşit ızgara et ve salata yer alan İkiSatır, lezzet tutkunları ‘her iftarda farklı bir lezzet denesinler’ diye özel fiyatlarla Ramazan menüleri hazırladı. …
Devamını oku »Maret’te Hedef, Yüzde 100 Büyüme
10 ay önce el değiştiren Maret, oluşturulan sinerji, gerçekleştirilen yatırımlar ve Kayar ailesinin sektördeki deneyimi sayesinde ilk 6 ayda yüzde 25 büyümeyi başardı. Ticari faaliyetlerine 4 nesil önce başlayan Kayar ailesi, 1950 yılında kolektif bir şirket olarak Kayarlar Et’i kurdu ve kısa zamanda bu şirketi sektörün lider et üreticisi haline getirdi. Sektöre kaliteli hammadde sağlamanın yanı sıra, güçlü bir marka …
Devamını oku »