Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri » Fıstık Reçeli

Fıstık Reçeli

fistik-receliMalzemeler

2 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su

1 kaşık limon suyu

1.5 kilogramşamfıstığı

1-2 adet karanfil

1 çay kaşığı vanilya

Fıstık Reçeli Tarifi:

Şamfıstıklarını kalın kabuklarından ayırın. Kaynar su dolu bir kaba koyarak biraz bekletin. İç kabuklarını da kolaylıkla ayıklayın. Su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynayan şuruba şamfıstıkları atın. Şurup kıvama gelince karanfil ve limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Şurup soğuyunca vanilya ekleyin. Kavanoza koyarak ağzını sıkıca kapatın.

OKU ➤  Taze Kayısı Reçeli 

Tavsiye

Güneş çarpmasına karşı en az iki litre su!

Güneş çarpmasına karşı en az iki litre su! Türkiye’nin doğusundan batısına kadar birçok ilde kavurucu …

2 yorumlar

  1. Açıkçasi MoryeL im alnener gununden nefret ediyorum. 3 tane tava 5 tane kazak satabilmek için, insanlarin anne sevgisini somuren igrenç bir gun. Ya Annesini kaybedenler? Boyle gunlerde o izdirap daha da buyuyr. Herkes alışverişe çıkarken, sen o telaştan kaçiyorsun, her yerde anne diyen duygusal reklamlara magruz kaliyorsun, her saniye kaybettiginin acisi ile yuzleşiyorsun. Tabii bir de cocugunu kaybedenler var…Bir yani buruk bir yani kırık geçirilen bir gun… Oysa herkesin annesi kendisine, bir çiçek alıp gidersin canın istedigi zaman, ne gerek var cemil cumleye anneni ilan etmeye?

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir