Malzemeler
250 gram patates
250 gram havuç
150 gram ıspanak
200 ml. yağsız süt
300 gram tavuk göğsü
1 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gram taze kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Fırında Sebzeli Tavuk Tarifi:
Patatesleri ve havucu temizleyip, soyun ve halka halka dilimleyin. Tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Ispanağı çok az sıvı yağla tavada döndürün. Tavukgöğsünü kuşbaşı yapıp, çok az sıvı yağda her tarafı kızarak şekilde pişirin, tuz karabiber serpin. Sebzelerle tavuk etini karıştırın, bir fırın kabına yerleştirin. Sütü üzerine dökün, karabiber serpin, daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar serpip 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.