Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Balık Yemekleri

Fırında Kalkan Balığı

by Yemek Zevki Editör
05 Nisan 2017
in Balık Yemekleri
468 25
0
Fırında Kalkan Balığı
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fırında Kalkan Balığı

6 Kişilik Fırında Kalkan Balığı

Fırında Kalkan Balığı Malzemeler:

Orta boy kalkan balığı (yaklaşık 2 kg.)
7-8 ançüez filetosu
4-5 diş sarımsak
1 adet Meksika biberi
Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 adet rezene, mandolinde doğranmış (birazını servis için ayırın)
2 çorba kaşığı kapari
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Fırında Kalkan Balığı

Fırında Kalkan Balığı Hazırlanışı:

İnce doğranmış ançüezleri, ince kıyılmış sarımsaklar ile Meksika biberlerini, limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu, zeytinyağını, tuzu ve karabiberi mutfak robotunda çekerek sos haline getirin.
Dökme demir tavanızı ya da fırına girebilecek kalın tabanlı bir tavayı iyice ısıtın.
Rezeneyi mandolinden geçirin ya da çok ince kıyın.
İyice ısıttığınız tavanızı yağlayın ve rezeneleri 1 dakika sote ettikten sonra tavadan alın.
Kalkan filetolarını önceden hazırladığınız ançüezli sosa batırın. Daha sonra her iki tarafını 2 dakika kızgın tavada pişirin.
Tavayı önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırına aktarın, bu şekilde 10 dakika pişirin.
Kaparileri 1 kaşık zeytinyağında 4-5 dakika kızartın.
Fırından çıkan kalkan balıklarını taze ve pişmiş rezene, kızarmış kapariler ile servis edin.

Tags: Fırında Kalkan Balığı
Previous Post

Hamsili Makarna

Next Post

Chai Tea Latte Aromalı Muhallebi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bol Bol Tüketilmesi Halinde Gençleştirecek Yiyecekler

Chai Tea Latte Aromalı Muhallebi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki