Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Fırında Elma Tatlısı

by Yemek Zevki Editör
15 Haziran 2017
in Tarifler, Tatlı Tarifleri
464 29
0
Fırında Elma Tatlısı
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fırında Elma Tatlısı

(4 Kişilik)

 Fırında Elma Tatlısı

Fırında Elma Tatlısı

Malzemeler:

4 adet büyük boy elma

2 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kakao

Muhallebisi İçin:

250 ml. süt

1 adet yumurtanın sarısı

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı vanilya

100 ml. krema

100 gram labne peyniri

1 Kutu Cook Çok Amaçlı Folyo

Fırında Elma Tatlısı

Hazırlanışı:

Muhallebisi için; Sütü tencerede ılıtın. Ayrı bir kasede yumurta sarısı ile şekeri iyice çırpın.

Isınmış olan sütten 1-2 kaşık kadar alıp kasedeki karışımı inceltin. Yumurta sarılı karışımı ve unu tenceredeki sütün içine ekleyin. Devamlı karıştırarak kıvam alıp kaynamasını sağlayın. Vanilyayı ekleyip birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Karışımı arada bir çırparak soğumaya bırakın.

Elmaların üzerini kapak şeklinde kesin, çekirdeklerini alıp içini hafifçe oyun. Elmaların iç kısımlarına tereyağ sürün, tarçın serpin. Kapaklarını kapatıp fotoğrafta gördüğünüz gibi Cook Çok Amaçlı Folyo’lara sarın. Fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece ayarlı fırında yarım saat pişirin. Elmaları Cook Çok Amaçlı Folyo’dan çıkartın. Cook Çok Amaçlı Folyoların içinde biriken suyu ayırın.  Soğuyan muhallebiyi elmaların içlerine doldurun.  Servis yaparken ayırdığınız suyu ve kakaoyu elmaların üzerine serpin. Elmalar ılıkken servis yapın.

Tags: Basit YemeklerbeslenmeBörekDiyetDondurmaiftar saatiiftar tatlısıiftarda ne yapsamRamazan ayıramazan ayına tatlı çeşitleritatlı
Previous Post

Çook rahatlığıyla lezzetli bir Ramazan

Next Post

HUQQabaz’da iftar sahura kadar…

Yemek Zevki Editör

Next Post
HUQQabaz’da iftar sahura kadar…

HUQQabaz’da iftar sahura kadar...

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki