Etli ve Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler
• 3 su bardağı bulgur
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
• 1 tatlı kaşığı zerdeçal
• 1 adet büyük boy beyaz soğan
• Tuz
• 4,5 su bardağı sıcak su
• 2 adet büyük boy domates
Hazırlanışı:
Çelik Tencere’de tereyağının yarısını eritip soğanı ve eti kavurun. Rendelenmiş domates ile zerdeçalı ekleyin. 5 dakika daha kavurup bulguru ilave edin. Sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Bulgur suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp demlenme sırasında kalan tereyağını ekleyip pilavı karıştırın. Tencere’nin kapağını kapatıp pilavı demlenmeye bırakın.