Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Et Yemekleri

Etli Güveç

by Yemek Zevki Editör
30 Mart 2017
in Et Yemekleri
478 15
0
Etli Güveç
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Etli Güveç

4 Kişilik Etli Güveç

Etli Güveç İçin Malzemeler:

500 gram dana eti
1 adet büyük boy patlıcan
1 adet kabak
3 adet sivri biber
1 adet dolmalık renkli biber
300 gram taze fasulye
2 adet patates
3 adet soğan
5-6 adet kurutulmuş domates
2 adet orta boy domates
Tuz, karabiber

Etli Güveç Sosu İçin:

1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı sıvı yağ
Ayrıca:
5-6 yaprak taze fesleğen
3 diş sarımsak

Etli Güveç

Etli Güveç Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyup iri küpler halinde doğrayın ve sıvı yağda ön kızartmasını yapın. Daha sonra süzüp 3 adet zar şeklinde doğranmış soğan ve tuzla birlikte harmanlayın. Küp doğranmış biberleri, irice doğranmış kurutulmuş domatesleri, parmak şeklinde doğranmış taze fasulyeleri, küp doğranmış patatesi, iri doğranmış kabağı, zar şeklinde doğranmış domatesleri, tuzu, baharatı ilave edin. Tüm malzemeyi harmanlayın.

Sosu için; Salçaları, sıcak suyu, tuzu ve sıvı yağı iyice çırpın.
Yağlanmış güveç kabına etin üçte birini yayın. İç malzemenin yarısını etlerin üzerine ekleyin. Kalan eti de sebzeli karışımın üzerine ilave edin. En son kalan sebzeleri ekleyip iyice yayın. En son diş diş sarımsakları yerleştirin. Sosunu dökün. Önce yüksek ateşte 5 dakika kaynaması için bekleyin. Daha sonra üzerini kapatıp ateşi iyice kısın. 50-55 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tags: Etli Güveç
Previous Post

Kurutulmuş Domatesli Sulu Köfte

Next Post

Mantarlı Güveç

Yemek Zevki Editör

Next Post
Mantarlı Güveç

Mantarlı Güveç

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki