Ana Sayfa » Etiket arşivi: yöresel yemekler (sayfa 9)

Etiket arşivi: yöresel yemekler

Kabak Çiçeği Dolması

Malzemeler:  10 veya daha fazla orta boy kabak çiçeği zeytinyağı su, tuz 1 limon 1 çay kaşığı toz şeker zeytinyağlı dolma harcı: 200 gr. pirinç 1 domates 2 soğan istenirse fıstık kuş üzümü karabiber 1 demet dereotu. Kabak Çiçeği Dolması Tarifi; Soğanlar küçük küçük doğrandıktan sonra zeytinyağında kavrularak pembeleştirilir. Daha sonra üzerine yıkanmış pirinç ilave edilerek biraz daha kavrulur. Pirincin …

Devamını oku »

Humus

Malzemeler: 250 gr nohut 3 diş sarmısak 100 gr tahin 1 limonun suyu Tuz Tatlı pul biber 3 çorba kaşığı zeytin yağı Kıyılmış maydanoz Humus Tarifi; Nohutları akşamdan ıslatın. Ertesi gün haşlayıp kabuklarını soyun. Bir kapta tahin, ezilmiş sarımsak, tuz, pul biber ve nohudu iyice ezin. Zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek karıştın. Servis tabağına koyun ve maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.

Devamını oku »

Kabune

Malzemeler: 1 kg pirinç 750 gr kemiksiz et 2 soğan 2 çorba kaşığı margarin Kaynar et suyu Tuz Karabiber Kabune Tarifi: Kemiksiz eti bir küçük soğanla yumuşayıncaya kadar pişirin ve az parçalayın. Soğanları ay şeklinde dilimleyin, tuz ve biberle ovun. Tencereye soğan, et ve pirinci yerleştirin, tuz ve karabiber serpin. 3 bardak et suyu ve eritilmiş tereyağı ekletin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin(25-30 …

Devamını oku »

Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler: • 4 adet temizlenmiş enginar • 1 avuç taze iç bakla • 1 kahve fincanı taze bezelye içi • 4 adet mini havuç • 8 dal taze reyhan • 2 kahve fincanı zeytinyağı • 1 adet soğan • 2 yemek kaşığı un Sosu İçin: • 2 çorba kaşığı un • 4 su bardağı su • Yarım limonun suyu   …

Devamını oku »

Bulgurlu Reyhan Sarma

Malzemeler • 35-40 adet iri yapraklı reyhan • Ayrıca 1 demet reyhan (tencereye sermek için) • 1 kahve fincanı ince bulgur • 1 kahve fincanı sıcak su • 1 adet soğan • 1 kahve fincanı süzme yoğurt • Tuz Bulgurlu Reyhan Sarma Tarifi: Bulguru çukur bir kaba alın, üzerine sıcak suyu gezdirin, kabarıncaya kadar bekletin. Süzme yoğurdu, kıyılmış soğanı ve …

Devamını oku »

Geleli Kebabı

Malzemeler: • 600 gram kuşbaşı doğranmış dana bonfile • 1 çorba kaşığı tereyağı • 3 çorba kaşığı sıvı yağ • 6 adet bostan patlıcanı • 3 diş sarımsak • 3 adet salçalık kırmızıbiber • 6-7 adet sivri biber • Tuz, kimyon   Geleli Kebabı Tarifi: Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra kürdanla birkaç yerinden delerek közleyin. Zar şeklinde doğranmış eti yapışmaz yüzeyli …

Devamını oku »

Kiraz Yaprağına Sarma

Malzemeler: • 400 gram taze kiraz yaprağı • 1,5 su bardağı dövülmüş yarma buğday • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 1 çorba kaşığı tereyağı • 50 gram tereyağı • 4 adet büyük boy soğan • 500 gram yoğurt • 1,5 lt su • 4 çorba kaşığı un • 2 çorba kaşığı erik ekşisi   Kiraz Yaprağına Sarma Tarifi: İnce dövülmüş …

Devamını oku »

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Malzemeler: • 500 gram taze asma yaprağı • 300 gram taze vişne • 2 su bardağı pirinç • 1 tatlı kaşığı limon suyu • Yarım demet taze nane • 1 tatlı kaşığı tarçın • 1 çay kaşığı yenibahar • 1 çorba kaşığı toz şeker • 5 adet büyük boy kırmızı soğan • 2 çay bardağı zeytinyağı Taze Vişneli Taze Yaprak …

Devamını oku »

Bitkisel Tatlandırıcı Canderel Green ile Keyifli Çilek Mevsimi

Yüzyıllardır Güney Amerika’da şekerin yerine kullanılan Stevia bitkisinden üretilen ve içeriği bitkisel, kalorisi de sıfıra yakın olan Canderel Green, dünyanın birçok ülkesinden sonra Türkiye’de. Günlük hayatta şekerin yerine Canderel Green’i gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Şimdi tam çilek mevsimi. Canderel Green ile hem sağlıklı hem de nefis çilek reçelleri pişirebilirsiniz. Ya da çileklerinizin üzerine serperek tadının keyfini çıkarabilirsiniz.

Devamını oku »

Emsan Ares Düdüklü Tencerece İle Zamanınız Size Kalsın

Mutfakta kısa sürede yemek pişirip zamanını sevdikleriyle geçirmek isteyenlere, Emsan’dan pratik bir öneri daha. Emsan Ares düdüklü tencere ile kısa sürede lezzetine doyulmaz yemekler pişirebilirsiniz. Hem de yemeklerinizin besin değerlerini kaybetmeden! Günün çoğunu mutfakta geçirmek istemeyenlere Emsan’dan müjde! Emsan Ares düdüklü tencerenin ısıyı eşit dağıtan termik tabanı ile pişirme süresi en aza iniyor. Ares düdüklü tencere, hem zamandan hem de enerjiden …

Devamını oku »