Çıtır Kadayıflı Muhallebi (4-6 Kişilik) Çıtır Kadayıflı Muhallebi İçin Malzemeler: 750 ml. süt 200 ml. krema 200 gram toz şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) 1 adet yumurta 50 gram tereyağı 250 gram tel kadayıf Çıtır Kadayıflı Muhallebi Hazırlanışı: Sütü, şekeri, kremayı ve vanilyayı kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Yumurtanın sarısını, buğday nişastasını ve 1 kahve fincanı sütü …
Devamını oku »Etiket arşivi: YemekZevkiDergisi
Etli Domates Dolması
Etli Domates Dolması (4 Kişilik) Etli Domates Dolması İçin Malzemeler: 4 adet domates (tercihen Çanakkale ve büyük boy) 300-400 gram koyun döşü kıyması 2 çorba kaşığı tereyağı 4 adet soğan 1 çay bardağı pirinç 1 kahve fincanı su 8-10 dal maydanoz 8-10 dal nane 3-4 dal dereotu Tuz, karabiber 2 adet orta boy domates Et suyu Etli Domates Dolması …
Devamını oku »Füme Somon Salata
Füme Somon Salata (2 Kişilik) Füme Somon Salata İçin Malzemeler 140 gram karışık Akdeniz yeşilliği 60 gram füme somon 1 adet soğan 1 adet salatalık 1 adet haşlanmış pancar Taze soğan Yağ Limon Sos İçin: 60 ml. sızma zeytinyağı 10 gram toz şeker 15 gram tuz Füme Somon Salata Hazırlanışı Akdeniz yeşilliğini, yağ ve limon sos ile soslayın . …
Devamını oku »Sebzeli Biftek Sote Video
Sebzeli Biftek Sote İçin Malzemeler; 3 parça Biftek 4 adet Taze Soğan 4 diş Sarımsak 1 adet Havuç 1 adet Kırmızı Biber 3 adet Çarliston Biber 1 çorba kş Mısır Nişastası 1 çay bar Sıvıyağ 2 su bar Su Karabiber Tuz #SebzeliBiftekSote, #SebzeliSote, #BiftekSote, #SoteTarifi, #BiftekTarifi, #biftek, #sebze, #sote, #yemek, #tarif, #video, #YemekZevki, #YemekZevkiDergisi
Devamını oku »Hurma Tatlısı
Hurma Tatlısı (4 Kişilik) Hurma Tatlısı İçin Malzemeler 8-10 adet iri hurma 3 adet kuru incir 3-4 adet kuru kayısı 7-8 adet ceviz içi 1 kahve fincanı kuru dut 1 kahve fincanı toz fıstık 2 tatlı kaşığı bal 3 yemek kaşığı krema Yarım çay kaşığı toz tarçın 1 su bardağı süt Hurma Tatlısı Hazırlanışı Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp küçük bir tencerede, …
Devamını oku »Yufkalı Köfte Video
Yufkalı Köfte İçin Malzemeler; 300 gr Kıyma 2 adet Yufka 1 adet Yumurta 2 adet Soğan 4 dilim bayat Ekmek 1/2 demet Maydanoz 1 çay bar çekilmiş Ceviz Karabiber Kimyon Tuz Çöp Şiş #YufkalıKöfte, #Köfte, #YufkalıKöfteTarifi, #YemekZevki, #YemekZevkiDergisi
Devamını oku »Kıymalı Patlıcan Söğürme
Kıymalı Patlıcan Söğürme Kıymalı Patlıcan Söğürme İçin Malzemeler 3 adet bostan patlıcanı 300 gram dana kıyma 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet sivri biber 1 çorba kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı sıcak su Tuz, karabiber Kıymalı Patlıcan Söğürme Hazırlanışı Patlıcanları közmatik yada imkanınız varsa odun ateşinde közleyin. Kıymalı harç için; Soğanı, sarımsağı …
Devamını oku »Güllaç
Güllaç (6 Kişilik) Güllaç Malzemeler 100 gram güllaç 750 gram süt 150 gram toz şeker 100 gram ceviz veya fındık (file veya kırılmış) 5 gram gül suyu Çilek veya nar (Üzerine dekor için) Güllaç Hazırlanışı Süte şekeri ilave ederek, orta derecede ısıtınız, ocaktan alınız, gülsuyunu ilave ediniz. Yayvan bir tepside, güllaç yapraklarını ıslatarak, başka bir tepsiye güllaç yapraklarını dizin. 6 …
Devamını oku »Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver
Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver (4 Kişilik) Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver İçin Malzemeler: 1 kilo dana antrkot 2 adet havuç 2 adet kabak 2 adet patates 1 su bardağı süt 5 adet yumurta Dereotu, maydanoz, tuz, karabiber Antrkot Eşliğinde Fırın Mücver Hazırlanışı: Antrkotlar hariç bütün sebzeleri rendelendikten sonra sebze karışımını süt, yumurta, tuz, karabiber, doğranmış dereotu ve maydanozla harmanlayın. Harcı bir tepsiye alın …
Devamını oku »Yemek Zevki Dergisi Haziran Ayı Yeni Sayımız Çıktı!
Yemek Zevki Dergisi Haziran Ayı Yeni Sayımız Çıktı! ✨ *Ramazana Özel Tarifler *Annem Usulü Taze Yaprak Sarma… *Pesto Sosun Çipuraya Eşliği… *Ev Yapımı Sneakers… *Cennet Çamuru… *Kent Boringer ile Ramazan tatları… *Yaza yakışan yemekler… *Yaz Kompostoları… *Bu Ramazan tatlı-tuzlu keyfiniz Pakmaya’dan… *Asos Pizza… *Antakya Yöresine Ait Mahluta Çorbası… *Hurma Tatlısı… *Nar Soslu Bonfile… *Şekersiz Karadut Reçeli… *Foccacia… *Çerkez yemekleri ile …
Devamını oku »