Diyet Kıtır Tavuk İçin Malzemeler; 4 adet Tavuk Göğüs Eti 1 adet Soğan 1 yemek kş Hardal 1 yemek kş Sıvıyağ 1 yemek kş Limon Suyu 1/2 su bar Ekmek İçi Karabiber Kekik Tuz
Devamını oku »Etiket arşivi: yemek
Zeytinyağlı Barbunya Video
Zeytinyağlı Barbunya İçin Malzemeler; 1 kg Barbunya 1 adet Soğan 3 adet Domates 1 adet Havuç 1 adet Sivribiber 1 tatlı kş Salça 3 su bardağı Su 2 adet Kesme Şeker 2 diş Sarımsak 1 çay bardağı Zeytinyağ Tuz #ZeytinyağlıBarbunya, #Yemek Zevki, #Tarif, #Barbunya, #Video
Devamını oku »Kolay Kadınbudu Köfte Video
Kolay Kadınbudu Köfte İçin Malzemeler; 500 gr Kıyma 3 adet Soğan 1 çay bar Pirinç 2 çorba kş Kaşar Peyniri Rendesi 1/2 demet Maydanoz 1/2 demet Dereotu 1 tatlı kş Kekik Karabiber Tuz Kızartmak İçin; 1 çay bar Un 2 adet Yumurta Çiçek Yağı
Devamını oku »Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Video
Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği İçin Malzemeler; 3 – 4 adet Patlıcan 3 adet Domates 5 adet Sivri Biber 4 diş Sarımsak 1/2 çay bar. Zeytinyağ Tuz
Devamını oku »Kıymalı ve Pirinçli Semizotu
Kıymalı ve Pirinçli Semizotu İçin Malzemeler: 1 kilo semizotu 2 adet soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 100 gram koyun kıyması 2 çorba kaşığı salça Yarım çay bardağı pirinç Tuz, karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı: Semizotlarını birkaç yıkayıp süzdükten sonra kayna suda haşlayın. Süzüp akan soğuk suyun altında süzün. İrice doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün. Kıyılmış soğanları tereyağında hafifçe kavurun. Kıymayı ekleyin. 10 …
Devamını oku »Etli Bezelye
Etli Bezelye İçin Malzemeler: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet soğan 200 gram kuşbaşı et 500 gram iç bezelye 1 adet patates 1 adet havuç 1 tatlı kaşığı salça Tuz (4 Kişilik) Etli Bezelye Hazırlanışı: Tereyağı ile sıvı yağı tencerede ısıtın. Kıyılmış soğanları ve kuşbaşı etleri ekleyin. Orta ateşte arada bir karıştırarak 10 dakika boyunca …
Devamını oku »Tahinli Tatlı Çörek Video
Tahinli Tatlı Çörek İçin Malzemeler; 2 adet Yufka 9 çorba kş. Tahin 9 çorba kş. Toz Şeker 1 Yumurta Sarısı 1 çorba kş. Sıvıyağ 1 çorba kş. Pudra Şekeri 1 çorba kş. Su
Devamını oku »Künefe
Künefe İçin Malzemeler 240 gram kadayıf 40 gram margarin 40 gram tereyağı 30 gram şerbet (yarım su bardağı şeker, 1.5 bardak su) 40 gram tuzsuz köy peyniri 20 gram fıstık (4 Kişilik) Künefe Hazırlanışı Kadayıfları açın. Isıya dayanıklı bir tabağın dibine 80 gram margarin ve tereyağı karışımını yayın. Üstüne 100 gram kadayıfı yayın. Kadayıfın üzerine peynir ve fıstığı koyun. Üstüne …
Devamını oku »İşte Sağlıklı Ramazan Sofrası
Ramazan meyve ve sebzenin her renginin en bol olduğu zamana gelince sofralar da o kadar renkli. Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan ile sağlıklı ve renkli Ramazan sofrasını öğrendik. Sofranızda Bu Besinlere Yer Açın! Yoğurt: İftarda ve sahurda mutlaka sofranızda olsun. Özellikle probiyotik yoğurtları tercih edin. Yazın sık yaşanan ishaller, uzun açlık nedeniyle yaşama ihtimaliniz olan hazımsızlık, …
Devamını oku »Bezelyeli Pilav Video
Bezelyeli Pilav İçin Malzemeler; 2 su bardağı Pirinç 2,5 su bardağı Su 1 su bardağı Bezelye 1 tatlı kş. Toz Şeker Dereotu Karabiber Tuz
Devamını oku »