Ana Sayfa » Etiket arşivi: tavuk (sayfa 2)

Etiket arşivi: tavuk

Çayırlı

Çayırlı

Çayırlı (4 Kişilik)   Çayırlı Malzemeler: 1 kilo kuzu ya da oğlak eti (kol kısmından) 1 adet büyük kıvırcık marul 1’er demet maydanoz, dereotu, nane, taze soğan ve sarımsak 2 çorba kaşığı biber salçası Tuz ve karabiber Hazırlanışı: Çayırlı içi, kuzu veya oğlak etini 1 saat kadar suda beklettikten sonra temizleyin. Yeşillikleri yıkadıktan sonra saplarını temizleyin ve kabaca doğrayın. Etlerinizin …

Devamını oku »

ORUÇ TUTARKEN SAĞLIĞINIZI VE FORMUNUZU KORUYUN

Oruç Tutarken Sağlığınızı Ve Formunuzu Koruyun

ORUÇ TUTARKEN SAĞLIĞINIZI VE FORMUNUZU KORUYUN Uzun yaz günlerine rastlayan Ramazan ayında hastalıklara yakalanmamak ve fazla kilolardan kurtulmak için iftar ve sahur öğünlerinin iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Açlık, susuzluk, bitkinlik şikayetlerini en aza indirmenin, düşük ve yüksek tansiyonu önlemenin, sindirim sistemi problemlerinin oluşmasını engellemenin yolu ölçülü ve dengeli beslenmekten geçiyor. Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, Ramazan’da sağlıklı beslenme ile ilgili görüşlerini dergimize anlattı.   Emine YÜZBAŞIOĞLU Beslenme ve Diyet …

Devamını oku »

Ciddi Kalp Hastasıysanız Oruç Tutmayın!

Ciddi Kalp Hastasıysanız Oruç Tutmayın! İstanbul Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gülsüm Bingöl, ciddi kalp hastalığı olan hastaları oruç tutmamaları konusunda uyardı. Özellikle, kalp yetersizliği, kalp fonksiyonları bozulmuş ve ritim bozuklukları olan, diyabeti olan, böbrek yetersizliğinin de eşlik ettiği kalp hastalarına orucu önermediklerini aktaran Bingöl, “Daha hafif derece kalp hastalığı olan hastalarımıza da sahurda ve iftarda da dengeli ve hafif …

Devamını oku »

Soğan Dolması

Soğan Dolması

Soğan Dolması (4 Kişilik)   Soğan Dolması Malzemeler 1 kilo arpacık soğan 200 gram pirinç 50 gram salça 300 gram kıyma 5 gram karabiber 5 gram kimyon 12 gram tuz 1 çay bardağı zeytinyağı Soğan Dolması Hazırlanışı İç harcı için; Kıyma, pirinç, soğan, salça ve  baharatları iyice yoğurun. Haşladığınız arpacık soğanların içlerini harcınızla doldurun. Tencereye aldığınız dolmalarınızı kısık ateşte 1 …

Devamını oku »

Hoş geldin Ramazan

Hoş Geldin Ramazan

Hoş geldin pide arası pastırma   Hiç ziyaret etmediği sofraların bile Ramazan ayı boyunca yıldızı olan pastırma, hurma ve zeytinden sonra gelen bir iftar klasiği. Ve tabii yanında, üzerinde dumanı tüten tazecik pide ile birlikte…   Adı çoğu zaman kuru fasulyeyle, börekle, yumurtayla anılan pastırma, Ramazan ayında tek başına yıldız oluyor. Öyle ki, pastırma bütün yıl ziyaret etmemiş olduğu sofraların …

Devamını oku »

Pideli Köfte Kebap

Pideli Köfte Kebap

Pideli Köfte Kebap (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 adet bayat pide 1 su bardağı kaynar et suyu (bulyonla da yapılabilir) Misket Köfteler İçin: 400 gram dana kıyma 1 adet rendelenmiş soğan 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 2 dilim kuru ekmek içi Tuz, karabiber, kimyon 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yoğurtlu Sos İçin: 200 gram Teksüt …

Devamını oku »

Ocakbaşı ritüeli için biçilmiş kaftan

Ocakbaşı ritüeli için biçilmiş kaftan Namı ülke sınırlarını aşan ve kuşaktan kuşağa aktarılan ocakbaşı kültürünün hakkını vermek için titiz bir işletme mantığına sıkı sıkıya bağlı kalan Ali Ocakbaşı, ocakbaşında hayal kırıklığı yaşayıp bu lezzetlere mesafeli olan birçok insanı da ocakbaşıyla tekrar tanıştırıyor.   Anadolu’nun hepimize mirası Ocakbaşı Birçoğumuz yeme içme deyince yeniliklere kulak kabartan ve deneyimlemek için sabırsızlanan insanlar olduğumuz …

Devamını oku »

Diyet Kıtır Tavuk

Diyet Kıtır Tavuk

Diyet Kıtır Tavuk İçin Malzemeler 4 adet tavuk göğüs eti 1 adet soğan 1 yemek kaşığı hardal 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı limon suyu Yarım su bardağı ekmek içi Karabiber Kekik Tuz Fırında Kabak Böreği İçin Malzemeler 4 adet kabak 4 adet taze soğan 1 su bardağı un 4 adet yumurta 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım demet …

Devamını oku »

Besin Zehirlenmesinden Korunmanın Yolları

et sebze

En tahlikeli ev kazalarından olan besin zehirlenmesinden korunmak için yediğinize içtiğinize dikkaet etmek sışından besinleri nasıl tüketmeniz gerektiğini sizler ile paylaşacağız. Dışarda güven duyduğunuz yerlerde yemeye özen gösteremekle birlikte bakın evde  neler yapmalısınız bir de bunları sayın. 1-Balığın gözleri parlak ve lekesiz olsun 2-Tavuğu parça yerine bütün olarak alın   3-Hazır çekilmiş kıymalardan kaçının 4-Sığır eti parlak kırmızı, koyun eti ise …

Devamını oku »

Tavuk Köfte

Tavuk Köfte Tavuk Köfte İçin Malzemeler; 400 gram Tavuk Kıyması 1/2 demet Maydanoz 1 adet Yumurta 3 çorba kaşığı Beyaz Peynir 3 çorba kaşığı Kaşar Peyniri 1/2 su bardağı Galeta Unu Kırmızıbiber Karabiber Tuz

Devamını oku »