Ana Sayfa » Etiket arşivi: Tatlılar (sayfa 7)

Etiket arşivi: Tatlılar

Çikolata Şelalesi

Malzemeler: 80 gram bitter çikolata 1 çay kaşığı tarçın 40 gram tereyağı (oda ısısında) 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı un (tepeleme) Hazırlanışı: Çikolatayı irice kıyıp benmari usulü eritin. Çikolata iyice eriyip sulanınca oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı parçalarını da ilave edin. Tereyağı iyice eriyip çikolataya karışınca ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Yumurtalar ile şekeri …

Devamını oku »

Kasefe Tatlısı

Malzemeler 600 gram kayısı (Erzincan Kasefelik kayısı) 900 gram şeker Su 4 yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz Erzincan tereyağı) Yarım çay bardağı iri ceviz içi Çeyrek çay bardağı Antep fıstığı Hazırlanışı Yıkayıp süzdüğünüz kayısıları bir tencereye alın, şekeri ekleyin, üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyin ve kaynatın. Kayısılar çok yumuşamadan; hafif dişe gelecek hale geldiğinde ocaktan alın. Hafif sulu kalacak …

Devamını oku »

Orman Meyveli Pasta

Malzemeler: Bisküvili tabanı için: 1 su bardağı fındık içi 1 paket petibör bisküvi 1 paket burçak bisküvi 2 çorba kaşığı vişne suyu Kreması için: 200 gr labne peyniri 100 gr lor peyniri (tercihen Ayvalık loru veya tatlı lor) 200 ml krema 1 çorba kaşığı un 4 adet yumurta 2 çorba kaşığı pudra şekeri Orman meyveli karışım için: 1 büyük kase …

Devamını oku »

Pekmez Helvası

Malzemeler 1 su bardağı dut pekmezi 1 su bardağı buğday nişastası 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 2-2,5 su bardağı su 1 çay bardağı ceviz içi Hazırlanışı: Nişastayı su ile iyice ezin. Yağ ve pekmezi bir tencereye alın. Nişastalı suyu ateş üzerinde karıştıra karıştıra pekmeze ilave edin. Kıvamı koyulaşıp yağını verince ateşten alın. Servis tabağına aktarın ve üzerini dövülmüş ceviz ile …

Devamını oku »

Kalp Çikolata

Malzemeler: 160 gram bitter çikolata 1 çorba kaşığı Antep fıstığı içi 2 çorba kaşığı kavrulmamış badem içi 5-6 adet kiraz şekerlemesi 1 çorba kaşığı kurutulmuş gül goncası (Aktarlardan ve marketlerden temin edebilirsiniz.) Hazırlanışı: Çikolatayı irice kıydıktan sonra ısıya dayanıklı bir cam kabın içine aktarın. Başka bir kabın içini de su ile doldurun. Su kaynamaya başlayınca içi çikolata dolu kaseyi kabın …

Devamını oku »

Ballı Pasta

Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 100 gram yağ veya margarin, 3 yemek kaşığı bal 1 çay kaşığı soda 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu 5 su bardağı un 1 paket vanilya Bir tutam tuz Krema için: 1 su bardağı toz şeker 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı nişasta 1.5 su bardağı süt 100 gram tereyağı veya …

Devamını oku »

Çilekli Panna Cotta

Malzemeler: 2 paket krema (400 ml.) 1,5 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı toz jelatin 1 su bardağı toz şeker 500 ml. süt 1 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme) 1 paket beyaz çikolata (80 gram) 1 su bardağı taze çilek püresi Hazırlanışı: Sütü, jelatini ve nişastayı karıştırın. Jelatinin iyice eriyip çözülmesi için bekletin. Kremayı ve şekeri iyice çırpıp sos …

Devamını oku »

Balkabaklı Panna Cotta

Malzemeler Yarım litre süt Yarım litre krema 4 adet yaprak jelatin 3 gram yaprak jelatin 200 gram toz şeker 200 gram balkabağı Hazırlanışı Süt, krema, vanilya ve toz şekeri bir tencereye alın. Fokurdayıncaya kadar yavaş bir şekilde kaynatın. Jelatinleri soğuk suda ıslattıktan sonra karışımın içine salın. Tatlıyı servis kaselerine bölüştürerek donmaya bırakın. Balkabağını ayrı bir tencereye alın, 100 gram toz …

Devamını oku »

Beze (Mereng)

Malzemeler 3 adet yumurtanın akı 1 su bardağı toz şeker 1 tutam tuz İsteğe bağlı olarak gıda boyası Hazırlanışı: Oda ısısındaki yumurta aklarının içine toz şekeri ekleyin. Mutlaka cam bir karıştırma kabı olmalı ve kesinlikle içinin kuru olmasına özen göstermelisiniz. Mikserle düşük ayarda en az 10 dakika boyunca çırpın. Yüksek ayarda da 5 dakika çırpıp şekerin tamamen eridiğinden emin olun. …

Devamını oku »

Çikolatalı Kavanoz Pastası

Malzemeler: 1 adet kakaolu hazır pandispanya hamuru Yarım paket çikolatalı kremşanti 1 kahve fincanı damla çikolata Doğranmış çilek Krokan Bal Çikolatalı Kavanoz Pastası Hazırlanışı: Pandispanyayı bir kabın içinde ufalayın. Her bir kavanozu bir kat pandispanya üzerine bal, krema, çilek ve krokan  olacak şekilde ikişer defa tekrar ederek doldurun. Kavanozda kekiniz hazırdır.

Devamını oku »