Ana Sayfa » Etiket arşivi: Tatlılar (sayfa 2)

Etiket arşivi: Tatlılar

Fındık Ezmesi

Malzemeler: > 250 gram fındık içi > 2 çorba kaşığı fındık yağı ya da zeytinyağı > Yarım su bardağı pudra şekeri Hazırlanışı: Fındık içlerini önceden  ısıtılmış 180 dereceye ayarlı  fırında 10 dakika kızartın  veya yapışmaz yüzeyli bir  tavada, sürekli karıştırarak  5 dakika kavurun. Fındık  içlerini, pudra şekerini ve  yağı mutfak robotuna alın.  Macun kıvamına gelene  dek karıştırın. Dilerseniz  yağ miktarını …

Devamını oku »

Plombir Dondurma

Malzemeler: 200 ml. süt 400 ml. krema (soğuk) 150 gram toz şeker 4 adet yumurtanın sarısı (oda ısısında) Vanilya çubuğu Hazırlanışı: İlk olarak sütü kaynatıp oda sıcaklığına gelene kadar soğumaya bırakın. Yumurtaların sarısını ayırıp üzerine şekeri ilave edin. Yumurtalarla şekeri blender yardımıyla koyu bir kıvam alana dek karıştırın (Köpürüp sulanmaması için mikserle çırpmamak gerekiyor). Soğumaya bıraktığınız süte vanilya çubuğunun içinden …

Devamını oku »

İncir Tatlısı

Malzemeler: 500 gram kuru incir 1,5 su bardağı pekmez 1 küçük kase ceviz içi Hazırlanışı: İncirleri çukur bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bu şekilde en az 4,5 saat kadar bekletin. Tencerede 1,5 su bardağı pekmezi kaynatın. İncirleri ekleyip hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Ocaktan alın, soğuyunca kenarlarından kesip ceviz içi ile doldurun. Servis Önerisi: …

Devamını oku »

Nişastalı ve Cevizli Kek

Malzemeler: 200 gram margarin 1 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta 125 gram mısır nişastası 125 gram un 1 paket kabartma tozu 150 gram çekilmiş ceviz içi 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Margarini oda ısısında yumuşatıp şekerle birlikte çırpın. Unu, nişastayı, kabartma tozunu ekleyin. Yumurtaları tek tek ilave ederek iyice hamura yedirin. En son ceviz içini ve rendelenmiş …

Devamını oku »

Kaymaçina

Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: 1 paket kakaolu pötibör bisküvi 1 paket burçak bisküvi 50 gram tereyağı 1 kahve fincanı vişne suyu 1 çorba kaşığı fındık içi Kaymaçina İçin: 4 su bardağı süt 8 çorba kaşığı toz şeker 6 adet yumurta 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 2 çorba kaşığı nişasta Hazırlanışı: Bisküvili karışım için; Tereyağını eritin. Bisküvileri mutfak robotuna aktarın. Ilınmış …

Devamını oku »

Kastamonu Lokması

Malzemeler: – 500 gram kurutulmuş üryan eriği – 1 kase kavrulmuş badem içi – 1 kase un – 1 çay bardağı toz şeker – 1-2 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik)  Kızartmak için : sıvı yağ Hazırlanışı: Üryan eriklerini ılık suda tutarak yumuşamasını sağlayın. Yumuşayınca çekirdeklerini dikkatlice çıkartıp yerine birer kavrulmuş badem yerleştirin. Ayrı çukur bir kasede unu, gül suyunu ve …

Devamını oku »

Bisküvi Kremalı Kurabiyeler

Malzemeler: 150 gram margarin 2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı toz şeker 2 adet yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı zencefil tozu Kreması İçin: 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 adet yumurta 1 paket kakaolu pötibör bisküvi Üzeri İçin: Ceviz içi Hazırlanışı: Hamuru için; …

Devamını oku »

Fındıklı Rulo

Malzemeler: 1 paket yaş maya 500 gram un 2 kahve fincanı süt 1 çorba kaşığı toz şeker 200 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış) 1 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 adet yumurtanın sarısı 1 tutam tuz İç Malzemesi: 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi 2 çorba kaşığı fındık ezmesi Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı İri çekilmiş fındık içi Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Kastamonu Lokması

Malzemeler: • 500 gram kurutulmuş üryan eriği • 1 kase kavrulmuş badem içi • 1 kase un • 1 çay bardağı toz şeker • 1-2 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik) • Kızartmak için sıvı yağ Kastamonu Lokması Tarifi: Üryan eriklerini ılık suda tutarak yumuşamasını sağlayın. Yumuşayınca çekirdeklerini dikkatlice çıkartıp yerine birer kavrulmuş badem yerleştirin. Ayrı çukur bir kasede unu, gül …

Devamını oku »

Kirazlı Koko

Malzemeler: > 125 gram toz badem > 125 gram pudra şekeri > 2 adet iri yumurta akı > 1/8 çay kaşığı tuz > 12 adet doğranmış kiraz şekerlemesi Hazırlanışı: İki kurabiye tepsisinin içine pirinç unu serpin. Geniş bir kabın içinde bademleri, pudra şekerini, yumurta aklarını ve tuzu pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın. Bir krema sıkma torbasının ucuna 1 cm’lik …

Devamını oku »