Ana Sayfa » Etiket arşivi: soup

Etiket arşivi: soup

Nohutlu ve Mantılı Çorba

(6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 2,5-3 su bardağı un 1 adet yumurta 1,5-2 çay bardağı su 2 çay kaşığı tuz İç Malzeme İçin: 250 gram kıyma 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut 250 gram kemikli kuzu eti Tuz, pul biber, karabiber 50 gram tereyağı Hazırlanışı: Mantı hamuru için; unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi …

Devamını oku »

Karalahana Çorbası

Yapım: Volkan Aslan / Nalia Karadeniz Mutfağı 8 Porsiyon İçin Malzemeler: 400 gram işlenmiş karalahana (haşlanmış doğranmış) 20 gram mısır yarması, bir gece önceden ıslatılmış 20 gram barbunya, bir gece önceden ıslatılmış 100 gram kuru soğan, yemeklik 10 gram sıvı yağ 50 gram tereyağı 10 gram iç yağ (çok ince ince doğranmış) 50 gram biber salçası 1,5 kg ilikli kemik …

Devamını oku »

Yoğurtlu Pirinç Çorbası

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 1,5 kilo yoğurt (Oda ısısında) 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı nişasta 1 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı (Tepeleme) Tuz Yarım demet taze nane Hazırlanışı: Tencerede yoğurdu, yumurta sarısını ve 1 çay bardağı suda inceltilmiş nişastalı suyu iyice çırpın. Tencereyi ocağa alın, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca yıkayıp …

Devamını oku »

Bal Kabaklı ve Havuçlu Çorba  

Fotoğraf: Hande GÖKSAN   4 Kişilik Malzemeler: 1 adet büyük boy beyaz soğan, ince kıyılmış 1 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı sıvı yağ 3 adet orta boy havuç, küp doğranmış 1 büyük boy patates, küp doğranmış 200 gram bal kabağı, küp doğranmış 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı zencefil, ince rendelenmiş Tavuk suyu Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Bamyalı Patates Çorbası

Hazırlayan: Müşerref KARTALER – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 200 gram bamya (küçük boy) 1 çorba kaşığı sirke 1 adet orta boy soğan 3 adet patates 1 su bardağı krema Yarım tatlı kaşığı hardal 1 adet limon 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Bamyaları ayıklayıp temizleyin. Bamyaları daha sonra kaynayan …

Devamını oku »