Malzemeler 1 bağ karalahana 2 su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 4 adet soğan Yarım kaşık tuz 1 adet acı biber Hazırlanış Yıkanmış karalahanaları iyice kıyın. Tencereye bir kat karalahana, bir kat pirinç ve doğranmış soğanı ekleyin. Üst kısmına lahana yayarak tuzlayın ve tencerenin ağzını kapatarak ateşe oturtun. Pişmeye yüz tutunca karıştırın ve üzerine kızdırılmış kırmızı biberli yağ ilave edin. …
Devamını oku »Etiket arşivi: sebze yemekleri
Pırasalı ve Peynirli Kiş
Malzemeler: Kiş hamuru için 1 çay bardağı yoğurt 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 40 gram margarin(oda ısısında yumuşamış) 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz 2,5 su bardağı un Pırasalı karışım için: Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 1 kilo pırasa; 4-5 dal dereotu 1 kahve fincanı mısır tanesi 50 gramtaze kaşar peyniri (rendelenmiş) 50 …
Devamını oku »Peynirli Kabak Dolması
Malzemeler: 8-10 adet Girit kabağı (tercihen mandalina büyüklüğünde) Deniz tuzu 4 çorba kaşığı zeytinyağı 3-4 adet sivribiber 2 diş sarımsak 250 gram kelle peyniri 30 gram keş peyniri Yarım demet dereotu 2 adet közlenmiş kırmızıbiber Yarım demet maydanoz 4-5 adet salamura asma yaprağı Hazırlanışı: Kabakların dışını isteğe göre alacalı kazıyabilirsiniz. Kabakları buharda diri kıvamda haşlayın. Soğuyunca kapak şeklinde üst tarafından …
Devamını oku »Meraklısına Paella Tarifi
Malzemeler 45 ml. zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan 2 diş sarımsak 1-2 adet dolmalık yeşilbiber 1 küçük kase küp doğranmış konserve domates (yazın tazesinden kullanmalı) 500 ml. balık suyu 1 çorba kaşığı balsamik sirke 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı safran 2 adet defne yaprağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 500 gram dil balığı veya levrek fileto 2 …
Devamını oku »İncir Dolması
Malzemeler: 12-15 adet kuru incir 1 su bardağı pirinç 1 çay bardağı kaynar su 1 orta boy kuru soğan 1 çorba kaşığı dolusu dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı dolusu kuş üzümü 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı yenibahar (silme) 1 çay kaşığı tarçın (silme) 1 çay kaşığı toz şeker 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Kuru incirleri sıcak …
Devamını oku »Philips Çorba Ustası ile Birbirinden Sağlıklı Lezzetler
Evde taneli ve süzme çorba, komposto, soğuk içecek, tatlı, reçel ve mama hazırlamak artık çok kolay… Malzemeleri bütün bütün attığınız ve gerisini ona bıraktığınız Philips Çorba Ustası; sizin için doğruyor, karıştırıyor ve pişiriyor. Bu kış çorbalarınızı, beş farklı programa sahip Philips Çorba Ustası pişirecek. Sağlıklı çelik hazneli Philips Çorba Ustası, güvenli kullanım için kapak kapanmadan ısıtmaya başlamıyor, otomatik zaman ayarı sayesinde …
Devamını oku »5 kıtadan 315 Danone çalışanı İstanbul’daki Danone Campus’te buluştu
Tüm dünyadan Danone çalışanları Danone Campus etkinliği kapsamında dünyanın farklı ülkelerinde her yıl 2-3 kez bir araya gelerek eğitim alıyor ve farklı kültürleri tanıyarak yeni deneyimler ediniyor. Mobil üniversite konseptinde 12 yıldır düzenlenen Danone Campus, bu yıl İstanbul’da 35 ülkeden 315 Danoneliyi bir araya getirdi. Danone’nin 5 kıtaya uzanan tüm çalışanlarının gelişimi için hayata geçirdiği dünyanın ilk ve tek “mobil …
Devamını oku »Beko’dan İspanya’da “Yemek Pişirme ve Paylaşma Maratonu”
İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen “Beko Yemek Pişirme ve Paylaşma Maratonu”nda İspanyol şef Martin Berasategui yönetiminde hazırlanan 2000 tabak yemek, ihtiyacı olanların faydalanması amacıyla restoranlara dağıtıldı. Beko, İspanya’nın başkenti Madrid’te 15 Ekim Salı günü “Beko Yemek Pişirme ve Paylaşma Maratonu” isimli bir sosyal sorumluluk etkinliği gerçekleştirdi. İlk defa düzenlenen maraton kapsamında 300 aşçı, yemek okulu öğrencisi ve 20’den fazla gönüllü yemek yaptı. …
Devamını oku »Taze Fesleğenli Pancar Salatası
Malzemeler 3 adet kırmızı pancar 1 demet taze fesleğen 100 gram bezelye 1 çorba kaşığı mısır 2 dal kereviz sapı 3 adet turp 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limon Hazırlanışı Pancarlarınızı kabuklarıyla haşlayın ve küp küp ya da zevkinize göre doğrayın. Turpları, kereviz sapını, bezelyeyi aynı şekilde doğradıktan sonra nar ekşisi, zeytinyağı ve limonla …
Devamını oku »Zeytinyağlı Barbunyalı Taze Fasulye
Malzemeler Yarım kilo taze fasulye Yarım kilo taze barbunya 2 adet iri domates 2 adet ortaboy soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı şeker Hazırlanışı Barbunyaları ve fasulyeleri ayıklayın. Bir tencerede su kaynatıp barbunyaları atın. Yumuşayana kadar haşlayın.Yemeklik doğranmış kuru soğanları, yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleştirin. Fasulyeleri ilave edip fasulyelerin rengi değişene kadar karıştırarak kavurun.Küp doğranmış domateslerle barbunyaları …
Devamını oku »