Hayatta herşey mi özen, sabır, vakit ister? Evet, hayatta herşey böyle şeyler ister maalesef. Hep aynı! Hayattaki herşey bizde olmayan ne varsa ister arkadaşlar. Bizde olan şeyleri de değiştirmemizi ya da üzerine birşeyler ekleyerek yenilememizi ister ayrıca. Bilgisayar programı ya da telefon uygulaması gibi düşünün. Ara sıra bilgisayarınız ya da telefonunuz “Bilmem ne programının yeni sürümü mevcut, yüklemek için bilmem …
Devamını oku »Etiket arşivi: sebze yemekleri
Közlenmiş Patlıcanlı Pilav
Közlenmiş Patlıcanlı Pilav Malzemeler: 2 adet patlıcan 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı kimyon 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı soğuk tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı) 3 su bardağı sıcak su 3 dal taze soğan Tuz, taze çekilmiş karabiber Közlenmiş Patlıcanlı Pilav Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyup yarım …
Devamını oku »Isıtıldığında Rengi Değişen Sütü İçmeyin
Süt tüketimi, bebeklik döneminden yaşlılığa kadar her yaş grubu için büyük önem taşıyor. Sağlıklı bir yaşam için günde 2 bardak süt içilmesi gerekiyor. Oysa bebeklerin vazgeçilmez gıdası sütün, insan sağlığına sayısız faydası bulunuyor. Memorial Şişli Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Elif Erdem Özcan, “21 Mayıs Dünya Süt Günü” öncesi, sütün faydaları ve çocuklara sütü sevdirecek sağlıklı tarifler …
Devamını oku »Fazla Kilolarınız Sağlığınızı Tehdit Ediyor
Obezite ve fazla kilo problemi tüm dünyanın en büyük salgınlarından biri olmaya devam ediyor. Dünya çapında 300 milyondan fazla obez ve 1 milyardan fazla kilolu insan var. ABD’de, yılda yaklaşık 112.000 ölüm doğrudan obezite ile ilgili. Ülkemizde de giderek artan bir oranla görülmeye başlayan bu sorun, kozmetik bir problem olmanın çok ötesinde, kişinin sağlığına doğrudan ve ciddi anlamda zarar veriyor. …
Devamını oku »Dondurulmuş Gıda Pazarı 450 Milyon Liralık Büyüklüğe Ulaştı
SuperFresh, Türkiye’nin ilk dondurulmuş gıda markası. Kökleri 1970’lere dayanan Kerevitaş’ın dondurulmuş gıda markası olarak 1990 yılında Türk tüketicisini yeni nesil saklama yöntemi dondurulmuş gıda ile tanıştırdı. Milföyden, pizzaya, bezelyeden böreğe 25 yıldır pek çok ilki gerçekleştirmiş ve Türk tüketicisine sevdirmiş. Öyle ki, Türkiye’de dondurulmuş gıda sektörünün jenerik ismi olmuş SuperFresh. Yüzde 56’lık pazar payı ve yüzde 97 marka bilinirliği var. …
Devamını oku »Metro ‘Kasap Okulu’ Açtı
Metro Toptancı Market, başta et kategorisinde çalışan personeli olmak üzere tüm çalışanlarını, et konusunda eğitmek amacıyla Kasap Okulu açtı. İstanbul’da başlayan eğitimler, zamanla diğer şehirlerdeki Metro çalışanları için de tekrarlanacak. Metro Toptancı Market, başta et satışı konusunda çalışanlar olmak üzere tüm personelini et konusunda bilgilendirmek ve eğitmek amacıyla Kasap Okulu’nu hayata geçirdi. İlk eğitim İstanbul’daki bir tedarikçiye ait tesiste gerçekleşirken, …
Devamını oku »3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi Antalya’da başladı
3.Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde bilimsel gerçekler ve gelişmeler masaya yatırıldı. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği tarafından geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Beyaz Et Kongresinin üçüncüsü başladı. 22-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya’da yapılan kongrede tavukla ilgili tüm sorulara bilimsel yanıtlar verildi. BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca, uzman olmayan kişilerin tavuk üzerinden reyting elde etmeye çalıştıklarını belirterek; …
Devamını oku »Bahar Yorgunluğundan Kurtulmak İçin Karbonhidrat Tüketip, Egzersiz Yapın
Mevsim dönüşlerinde hissedilen ruhsal ve bedensel sorunlar bahar keyfine gölge düşürebiliyor. Neden kendimizi hep yorgun hissediyoruz? Daha iyi hissetmek ve bahar yorgunluğundan korunmak için neler yapacağımızı biliyor muyuz? Bu soruların cevabını Prof. Dr. Dilek Demir Erol veriyor. Yorgunluğumuzun, keyifsizliğimizin nedeni olarak baharı göstererek biraz haksızlık ediyoruz bu güzelim mevsime. Bahar aylarında havadaki pozitif ve negatif yüklü iyonların artması insan biyoritminde, …
Devamını oku »‘ÖĞLE YEMEĞİ’ DEYİP GEÇMEYİN!
Yoğun iş hayatı, yetişmesi gereken işler ve toplantılar derken, birçoğumuz öğle yemeğini ayaküstü geçiştiriyor ve atlıyoruz.Fakat öğle yemeği, günlük beslenme düzenimizin mihenk taşı. Gün boyunca sergilediğimiz fiziksel ve mental performansı birebir etkiliyor. Ayrıca öğle yemeğini yetersiz ve bilinçsiz tüketmek, gün sonunda halsiz kalmamıza, öğleden sonra stres düzeyimizin artmasına ve uzun dönemde kilo almamıza yol açabilecek önemli bir sorun… Amerika’da yapılan bir …
Devamını oku »Aynı denizin çevresinde toplanmış ülkelerin ortak mutfağı…
Akdeniz çanağı, dünyanın tarihsel, kültürel ve sosyal açıdan belki de en özel bölgesidir. Mutfak kültürü de bölgeye özeldir. Başta ürünleri, sonra yemekleri, pişirme yöntemleri bazen benzer, bazen değişik ama her zaman Akdeniz kokuludur. Son yıllarda öne çıkan bir teori, toplumlarda yemek kültürünü etkileyen en önemli unsurun coğrafya olduğunu söylüyor. Açıklaması çok kolay. İnsanlar yiyeceklerini yaşadıkları toprakların iklimine, florasına orada yetişen …
Devamını oku »